Vești de ultimă oră pentru elevi. Schimbările anunțate de Sorin Câmpeanu

Vești de ultimă oră pentru elevi. Schimbările anunțate de Sorin Câmpeanu sursă: arhivă

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a afirmat că elevii care se plâng de greutatea ghiozdanelor pe care trebuie să le care la și de la școală au „perfectă dreptate”. Elevii revin la școală pe 5 mai, iar anul școlar nu se prelungește cu o lună.

El susține că din toamna anului viitor, greutatea ghiozdanului se va reduce considerabil prin introducerea manualelor digitale.

„Asta încercăm să facem: manuale disponibile în format digital. Sunt foarte multe teme de casă, sunt foarte multe manuale și auxiliare”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

„Am propus extinderea anului școlar cu două săptămâni și nu a fost acceptată. Atunci am rămas cu o săptămână. Dacă la o săptămână a fost o problemă, îmi imaginez cum e la o lună.

Ne puteți urmări și pe Google News

În comitet am făcut această propunere de a testa elevii. Am făcut și o solicitare către Ministerul Sănătății. Multe școli apelează la metoda noninvazivă. Ele trebuie validate ulterior prin teste PCR. E vorba de elevii care prezintă simptome.

Guvernul o să decidă.

INSP nu le-a avut în metodologie. Elevii o să revină la școală în 5 mai, cu excepția celor din școli terminale. Ideal ar fi să fie rezolvată până la începutul școlii”, a spus luni,  Cîmpeanu.

Fără vacanțe școlare pe zone geografice

Ministrul Educației a afirmat că nu este de acord cu o inițiativă legislativă a USR-PLUS referitoare la decalarea vacanţelor şcolare pe zone geografice, respectiv pe ani de studiu.

Este vorba de propunerea deputatului Alin Apostol motivată de necesitatea încurajării turismului.

Potrivit proiectului, elevii de până la clasa a IV-a, cei de-a VIII-a și a XII-a ar începe anul școlar în prima zi de luni a lunii septembrie, iar cei din clasele a V-a până la a VII-a, inclusiv, și a IX-a până la a XI-a, inclusiv, ar începe în a treia zi de luni a lunii septembrie.

Cîmpeanu susţine că nu a reuşit să „identifice interesul elevului” în acest proiect de act normativ și nu o să susţină niciodată un proiect care nu este în interesul elevului.

Dacă anul școlar ar începe decalat pe regiuni înseamnă că elevii vor avea o diferenţă de cel puţin o lună între data la care vor susţine examenele naţionale, bacalaureat şi evaluare naţională, a declarat ministrul la Antena 3.