Guvernul a adoptat procedura detaliată care le va permite acestora să meargă la școală fără să mai fie nevoiți să plătească bilet sau abonament. Vicepremierul Raluca Turcan a făcut anunțul pe pagina sa de Facebook, precizând că măsura va fi valabilă pe toate mijloacele de transport.

„Am adoptat astăzi(joi – n.r.) procedura detaliată care va permite elevilor să folosească, gratuit, transportul public pentru a merge la şcoală. Astfel, elevii vor circula spre şcoală doar pe baza carnetului de elev, pe toate tipurile de transport, fără a mai fi nevoiţi să scoată bani din buzunar pentru a cumpăra bilete sau abonamente pentru drumul de acasă la şcoală şi înapoi. Decontul acestor documente se va face direct între transportatori şi autorităţile statului direct responsabile”, a scris Raluca Turcan.

Vicepremierul a arătat că această măsura este o transpunere în norme şi în practică a dreptului garantat la educaţie gratuită prin Constituţie şi Legea Educaţiei Naţionale.„Pe de altă parte, ea reprezintă un sprijin concret acordat elevilor din categoriile cele mai vulnerabile, pentru a continua să meargă la şcoală”, a mai scris Raluca Turcan în postarea sa.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a propus în ședința de Guvern, proiectul de hotărâre care prevede ca transportul local să fie gratuit pentru elevi, pe tot parcursul anului calendaristic. De asemenea, pentru elevii care fac naveta, de la domiciliu la școală, transportul va fi gratuit pe parcursul anului şcolar.„Este vorba despre transportul local gratuit pentru elevi pe tot parcursul anului calendaristic, transportul elevilor care fac naveta va fi gratuit pe tot parcursul anului şcolar, iar transportul feroviar şi cu metroul, pentru elevi şi pentru studenţi, va fi gratuit pe tot parcursul anului calendaristic”, a spus ministrul Educaţiei.