Vești bune în pandemie. 50 de milioane euro alocate creșterii siguranței pacienților în spitale

Vești bune în pandemie. 50 de milioane euro alocate creșterii siguranței pacienților în spitale

Până la finalul anului, spitalele publice de fază I și II și suport COVID pot depune proiecte de finanțare nerambursabilă destinate creșterii siguranței pacienților.

Vești bune în pandemie. Începând de vineri, spitalele publice de fază I și II și suport COVID pot începe depunerea de proiecte în vederea cumpărării de sisteme de detectare și prevenire a incendiilor și reabilitării infrastructurii electrice. Depunerea proiectelor are data limită de  31.12.2021.

Vești bune în pandemie. Condițiile specifice de accesare a fondurilor nerambursabile

Ghidul solicitantului „Creșterea siguranței pacienților în structuri spitalicești publice care utilizează fluide medicale” a fost publicat la adresa: https://mfe.gov.ro/poim-lanseaza-ghidul-

MIPE (Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene) a anunțat condițiile specifice de accesare a fondurilor nerambursabile pentru creșterea siguranței pacienților în structuri spitalicești publice care utilizează fluide medicale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Astfel, 50 milioane euro fonduri nerambursabile se vor îndrepta către spitalele publice de fază I și II și suport COVID din sistemul sanitar public din România. Investițiile includ susținerea structurilor care utilizează fluide medicale pentru desfășurarea actului medical terapeutic și a structurilor mari consumatoare de energie electrică.

Proiectele vor include sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii în cazul depășirii limitei de oxigen

Acțiunile finanțabile din cadrul viitoarelor proiecte vor putea include instalarea de sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii cu acoperire totală și de detectare semnalizare și alarmare în cazul depășirii concentrației maxime admise de oxigen în atmosferă. În consecință va crește gradul de securitate la incendii.

De asemenea, pot fi reabilitate, modernizate și extinse infrastructurile electrice, de ventilare și tratare a aerului, precum și infrastructurile de fluide medicale. Pe listă se mai află Spitalul Universitar de Urgență Elias, consiliile județene, consiliile locale, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București. Potrivit anunțului, un solicitant poate propune spre finanțare investiții care vizează unul sau mai multe spitale publice de faza I și II și suport COVID.

Intenții bune, dar ce șanse avem să fie materializate?

Anunțul oficialilor a generat o mulțime de reacții vehemente pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătății. O serie de utilizatori a atras atenția că de ani de zile se pot promit investiții în spitale, însă nu se văd rezultate, ba mai mult, tragediile se înmulțesc. Au existat și câteva voci care au scris că cel mai probabil de aceste sume se vor folosi alții, nu pacienții. O altă opinie se referă la faptul că reconstrucția României ar trebui începută cu reconstrucția unităților medicale și instituțiilor de învățământ. Inevitabil, au existat și internauți care au cerut demisia lui Raed Arafat.