Medic de la ATI, confesiune tulburătoare despre așa-zisele spitale COVID
- Dan Coravu
- 13 august 2020, 23:39
Laura Zarafin, medic primar la secţia ATI Chirurgie a Spitalului Colentina din Bucureşti, susține că spune „adevărul gol goluț, lipsit de înflorituri” privind spitalele suport Covid-19, când afirmă că între acestea și cele non-Covid nu există nicio diferență.
„Adevărul gol goluț , lipsit de orice înflorituri, adevărul pe care il stie deja orice cadru medical , adevarul pe care doar il intuiam si s-a confirmat deja cu vârf si indesat , adevarul pe care nimeni nu indrăznește să il rostească onest si cu voce tare, adevarul ultimelor luni este simplu, limpede cristal, evident pt oricine gândeste cu proprii neuroni si nu in logica fricii sau a ipocriziei; acest adevar simplu se poate rezuma la o simplă frază "infectia cu Sars Cov 2 este infecția nozocomială a anului 2020" .
Degeaba incearcă unii sau alții dintre colegii nostri medici din toate specialitatile din spitalele zise ""non Covid"" să ne convingâ că transferul intraspitalicesc, (după ce pacientii au fost tinuti una -două - trei saptamâni la ei ) spre spitale ""suport Covid"" ar avea vreo ratiune medicală sau epidemiologică sau de reducere a riscului infectarii personalului ....
Nu este decât o mare iluzie că există spitale "non Covid" si spitale "Covid" .
Nu inseamnă că e vina personalului medical ! Nicidecum . .
Pur si simplu acest virus este extrem de contagios si era evident de la inceput că spitalele vor fi focare . Era evident nu numai pt că virusul este extrem de contagios , ci si pt că rezultatele negative la PCR există și sunt in procent de peste 30% , dar si pt că in spitale vin oameni bolnavi , cei mai multi cu boli severe , cancere avansate , imunodeprimati , etc .
Am avut 5 luni să întelegem asta si fiecare spital a avut 5 luni ca să își organizeze propriul spatiu de triaj si propria zonă pt pacientii pozitivi la PCR pt Sars Cov 2.
De ce ne facem că nu intelegem acest lucru extrem de simplu ? Poate pt că unora le convine ping- -pong-ul stupid intre spitale , nejustificat medical , dar consumator de timp nervi si bani pt colegii de la ambulanță . Sunt pacienti plimbati intre 2-3 spitale .
Si nu in ultimul rând cred că ar fi bine să întelegem odată că acest virus va trai cu noi sau noi va trebui să invațăm să conviețuim cu el ani de zile . Ce facem ? Operăm în spitale """ verzi """ si când pacientul se pozitivează îl pasăm cu multă "" colegialitate """ altora , celor din spitalele ""roșii "", colegi chirurgi si ei , transformați în "" pansatori ai plăgilor "" operatiilor facute de alții ""????
Ce logică are o asemenea strategie ?”, a scrisul Laura Zarafin, medic primar la secţia ATI Chirurgie a Spitalului Colentina din Bucureşti.