Evenimentul Zilei > Actualitate > Vestea pe care toți pensionarii și părinții o așteptau de multă vreme. Ministrul Muncii tocmai a semnat actul
Vestea pe care toți pensionarii și părinții o așteptau de multă vreme. Ministrul Muncii tocmai a semnat actul

Vestea pe care toți pensionarii și părinții o așteptau de multă vreme. Ministrul Muncii tocmai a semnat actul

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat, miercuri seară, că a semnat actele în care se prevăd majorări de venituri pentru pensionari, copii și persoane cu dizabilități.

Marius Budăi, ministrul Muncii, a anunțat, miercuri seară, că a semnat Ordonanța de Urgență prin care vor fi majorate pensiile. Oficialul a precizat, de asemenea, că a semnat și documentul prin care sunt crescute alocațiile copiilor. Marius Budăi și-a pus semnătura și pe actul care prevede acordarea celei de-a 13-a indemnizații pentru persoanele cu dizabilități.

Anunțul pe care l-a făcut Marius Budăi, ministrul Muncii, miercuri seară, legat de pensii

„Am semnat OUG pentru majorarea punctului de pensie și a indemnizației sociale. Ea a plecat pe circuit, pentru avizările interministeriale. Trebuie să treacă și prin CES, deși avizul e consultativ. Miercuri cred că va fi adoptată ordonanță.

Am semnat OUG de mărire a alocațiilor și de a da a 13-a indemnizație pentru persoanele cu dizabilități. Trebuie să parcurgă același traseu”, a anunțat ministrul Muncii, la România TV. În aceste noi condiții, de la 1 ianuarie 2022, punctul de pensie va crește de la 1.442 de lei la 1.586 de lei. Pensia minimă va fi majorată de la 800 de lei la 100 de lei.

„Tuturor cetăţenilor care au între 800 şi 1000 de lei şi 1.000 de lei pensia li se aplică noua valoare a punctului de pensie”

Despre formula de calcul a vorbit ministrul Marius Budăi.

„Avem două etape în creşterea pensiilor: începem cu creşterea pensiei minime, cu indemnizaţiile sociale şi acestea se majorează de la 800 de lei la 1.000 de lei.

Toţi cetăţenii care au între 800 şi 1000 de lei şi 1.000 de lei pensia li se aplică noua valoare a punctului de pensie. Adică, de la 1442 de lei la valoarea de 1586 de lei. Pentru ceilalţi se calculează numărul de puncte de pensie, se înmulţeşte cu valoarea nouă a punctului de pensie de 1586 de lei şi se află noul cuantum al pensiilor, asta începând cu 1 ianuarie 2022.

Noi deja avem actul normativ pregătit, îl ducem la avizare şi apoi îl aprobăm”, explica oficialul de la Ministerul Muncii la Antena 3.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: