Evenimentul Zilei > Actualitate > Vestea momentului în sistemul bugetar. Informațiile produc o undă de șoc
Vestea momentului în sistemul bugetar. Informațiile produc o undă de șoc

Vestea momentului în sistemul bugetar. Informațiile produc o undă de șoc

Sunt bugetari privilegiați, care primesc sporuri uriașe și reușesc astfel să atingă venituri de invidiat. Ei vor fi reevaluați profesional

Bugetari cu sporuri uriașe, care ajung la venituri lunare de 50.000 de lei, după cum a anunțat Raluca Turcan. Ministrul Muncii a afirmat că este foarte probabil ca unele sporuri să scadă. Iar aici va fi luat în considerare și eficiența persoanelor respective. Nu s-a adus însă în discuție vreo instituție unde există asemenea venituri astronomice.

Bugetari cu venituri foarte mari, Raluca Turcan le dă vești proaste

„Până acum au fost discuții despre sporuri în societate. Dar nimeni nu a vorbit de eficiența din instituțiile publice astfel încât sporurile să fie pentru munci dificile sau pentru performanță. Cei care au venituri foarte mari ar putea să scadă. Sunt unii cu 50.000 de lei pe lună. Sporurile sunt aici de 80%. N-aș vrea să încep spun instituțiile”. A declarat Raluca Turcan la Digi 24.

„Avem unele salarii de bază calculate la nivelul anului 2019, altele la nivelul anului 2022”

„Este firesc să avem același salariu de bază în plată. Avem unele salarii de bază calculate la nivelul anului 2019, altele la nivelul anului 2022. Cele la nivelul anului 2022 au și excepții la legea salarizării cu sporuri de 85%. Atunci am solicitat ministerelor de linie, care sunt responsabile cu familiile ocupaționale.

Ca pe un set de principii pe care noi le-am identificat să vină cu propria viziune. Sporurile în noua lege a salarizării să fie la maximum 20% din nivelul salariului.”

A mai afirmat Raluca Turcan pentru sursa citată. Și ministrul Muncii a transmis că persoanele care ies la pensie trebuie să se hotărască dacă vor să se reangajeze. Astfel încât pensia să nu mai poat fi cumultată cu celălalt venit.

Despre această problemă a vorbit și premierul Florin Cîțu, în luna februarie. „Este un proiect de lege pe care l-am discutat în Coaliţie. Am văzut draftul. (…) Va fi o dezbatere publică. Mi se pare un proiect de lege foarte bun”. Afirma șeful Executivului.