Comisia de la Penitenciarul Rahova a decis, marți, ca Liviu Dragnea să execute pedeapsa de 3 ani și 6 luni la Rahova, în regim închis, au declarat pentru Libertatea surse din cadrul penitenciarului, scrie Stirile Protv.

Aceeași comisie a decis că fostul lider PSD poate cere eliberarea condiționată la începutul anului viitor, după ce va executa o cincime din pedeapsă.

Liviu Dragnea ceruse să execute pedeapsa la Penitenciarul Rahova, pentru ca familiei sale să îi fie mai ușor să îl viziteze.

Fostul preşedinte PSD, Liviu Dragnea a fost încarcerat pe 27 mai, în Penitenciarul Rahova după ce magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis menţinerea deciziei de condamnare de pe fond, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman.

Fostul secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat săptămâna trecută la un post de televiziune că Liviu Dragnea „e un om foarte puternic”, dar că nu se uită la televizor „ca să uite și să se delimiteze.”

„Liviu Dragnea e un om foarte puternic și foarte demn și curajos. A rămas așa până în ultima clipă. Eu sper ca oamenii să nu se delimiteze de Liviu Dragnea și să nu uite că în acest partid foarte mulți au căzut la datorie în bătălia pe care am avut-o pentru democrație și împotriva a ceea ce numim statul paralel. Sunt oameni de partid care, de-a lungul ultimilor ani, au tot suferit și au tot fost vânați pentru simplul motiv că erau membri PSD. Sper ca partidul să nu uite că mulți dintre colegi au suferit alături de familiile lor”, a spus Codrin Ștefănescu.