Inițiativa lui Boris Johnson a primit 322 de voturi contra și 308 pentru, în condițiile în care calendarul prevedea o aprobare a legislației de aplicare a acordului până joi seara, termen extrem de scurt pentru a dezbate un text de 110 pagini. În acest sens, șansele unei ieșiri cu acord din UE la data de 31 de octombrie au fost compromise.

Astfel, examinarea acordului de retragere din UE  a fost suspendat marți de către Boris Johnson. „În așteptarea deciziei lor, vom suspenda examinarea acestei legislații asupra Brexitului”, a declarat premierul britanic.

Comisia Europeană a cerut marți seară clarificări din partea Guvernului Boris Johnson cu privire la procedura Brexit, potrivit Mina Andeeva, purtător de cuvânt al Executivului Uniunii Europene.

„Comisia Europeană a luat act de rezultatul votului și așteaptă ca Guvernul britanic să ne informeze despre viitorii pași. Președintele Consiliului European se consultă cu liderii europeni în legătură cu solicitarea Marii Britanii de amânare a Brexit până la 31 ianuarie 2020”, a punctat Mina Andreeva.

În schimb, marți, acordul Brexit încheiat de premierul Boris Johnson cu Uniunea Europeană a trecut marți de prima etapă în Parlament. Camera comunelor a adoptat în a doua lectură legislația de aplicare a acestuia. Sprijinul parlamentar a fost aprobat cu 329 de voturi pentru, respectiv 299 împotrivă.