Evenimentul Zilei > Economie > Veste bună pentru români! Se dau bani și anul acesta. Ce condiții trebuie îndeplinite
Veste bună pentru români! Se dau bani și anul acesta. Ce condiții trebuie îndeplinite

Veste bună pentru români! Se dau bani și anul acesta. Ce condiții trebuie îndeplinite

Ajutorul acordat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale cultivatorilor de roșii prin programul „Ajutorul de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a produsului tomate în spaţii protejate” va continua și în acest an. Potrivit unui comunicat de presă al MADR, termenul limită de înscriere este 15 aprilie, iar termenul limită de valorificare a producţiei este 15 iunie 2020, inclusiv.

Bugetul programului pentru Ciclul I este de aproximativ 40 milioane euro, iar beneficiarii trebuie să valorifice o cantitate de 3 tone/1.000 mp.

Comparativ cu anii precedenți, în acest an s-a avut în vedere îmbunătăţirea programului, astfel încât consumatorii să beneficieze de tomate de calitate din producţia autohtonă. Conform comunicatului de presă, pentru a avea siguranţa că tomatele ce vor fi oferite populaţiei sunt de calitate foarte bună, beneficiarii programului vor trebui să dețină un registru de evidenţă a tratamentelor de protecţie a plantelor, ce va fi verificat de către inspectorii Autorităţii Naţionale Fitosanitare. Reprezentanţii Direcţiilor pentru Agricultură Judeţene efectuează verificări la începutul rodirii şi înainte de începerea recoltării în vederea evaluării producţiei.

În anul 2020, verificarea preliminară a dosarelor şi instruirea fermierilor privind respectarea normelor de utilizare a produselor de protecţia plantelor se va realiza de către reprezentanţii Direcţiilor pentru Agricultură judeţene şi respectiv, de către inspectorii Autorităţii Naţionale Fitosanitare, la Primăria localităţii respective.