Evident, de tulburările din China serviciile secrete ale Statelor Unite nu sunt străine. Dar cine a declanșat  revoltele din America?

Nu vă grăbiți să spuneți că rușii și chinezii își iau revanșa. Există și o altă forță, mult mai puternică din punct de vedere financiar. „Trump se vede nevoit să lupte într-un „război” global de culise pentru a păstra poziția dominantă a Americii asupra banilor globali (dolarul) – acum principala sursă a puterii externa a Americii.

Pentru că, dacă America va pierde  această luptă și va fi înlocuită de  o guvernare cosmopolită plurilaterală – consideră Trump – această schimbare va duce la expulzarea anglo-americanilor de la conducerea sistemului financiar global – cu pierderi uriașe în ceea ce privește  privilegiile politice asociate.

Aceasta ar presupune ca sistemul financiar și politic global să se deplaseze către o guvernare financiară multilaterală, operată de o instituție internațională sau de o bancă centrală globală. Încă din primul război mondial, controlul finanțelor globale a fost în mâinile alianței anglo-americane. Tot așa se întâmplă și acum – chiar dacă elita de pe Wall Street-ul de astăzi este cosmopolită, mai degrabă decât anglo-americană. Este totuși este ferm ancorată la Washington, prin Fed și Trezoreria Statelor Unite. Această alunecare ar fi sfârșitul Imperiului SUA”.

Încercarea lui Trump de a păstra hegemonia Americii, susține Crooke, vizează două fronturi. Pe de o parte. Trump se teme de „o Europă legată ombilical de marea forță financiară și tehnologică pe care o reprezintă China”..

Pe de altă parte, președintele american  crede că există o amenințare care se bazează în principal pe viziunea europeană în stil Soros.  Din păcate pentru el, se prea poate ca în acest război să existe și  o coloană a cincea chiar în Statele Unite. „Clubul miliardarilor celor foarte bogați a încetat de mult să fie anglo- american din punct de vedere cultural”.

Crooke crede că această clasă superbogată  e gata să abandoneze Statele Unite ca să-și salveze privilegiile. ”Este clar că unii oligarhi miliardari – americani sau nu – prevăd o criză financiară. Și, de asemenea, una socială”. Ca urmare, văd în distrugerea dolarului prețul care trebuie plătit pentru salvarea elitei. Iar aceasta revoluție  vine  din interiorul Statelor Unite”.

 

PAGINA ANTERIOARA