Venus Williams, speranta americanilor la US Open

Venus Williams, speranta americanilor la US Open

Americanca Venus Williams a trecut de reprezentanta Serbiei, Jelena Jankovic, lacapatul celui mai spectaculos meci jucat pana acum la editia din acest an la New York.

Chiar daca sarboaica a inceput mai bine meciul, impunandu-se in primul set cu 6-4, Venus, ajutata de un serviciu exceptional, a castigat setul doi relativ lejer, scor 6-1. Setul decisiv a avut nevoie de tie-break, unde, desi "tradata" de primul serviciu, cea mai mare dintre surorile Williams s-a impus indeosebi datorita fortei puse in loviturile de forehand.

In semifinale, Venus Williams va avea o noua partida foarte dificila, pornind cu a doua sansa in meciul cu numarul unu mondial, Justine Henin, belgianca trecand in "sferturi" chiar de sora lui Venus, Serena.

Rusoicele nu puteau lipsi din "distributia" US Open, cealalta semifinala aducandu-le fata in fata pe pustoaica - minune Anna Chakvetadze si experimentata Svetlana Kuznetsova, invingatoare in fata israeliencei Peer si, respectiv, a unguroaicei Szavay.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nici la masculin rusii nu sunt absenti din semifinale, Nicolai Davidenko trecand de germanul Tommy Haas dupa numai trei seturi. De mentionat insa ca Haas a fost omul spectacol la US Open 2007, disputand doua meciuri decise in set decisiv, impotriva francezului Grosjean si favoritului publicului, americanul James Blake.

Astazi se joaca meciul - soc al sferturilor de la US Open, intre Andy Roddick si marele favorit al concursului masculin, elvetianul Roger Federer.