Evenimentul Zilei > Actualitate > Vehicul agricol monstru: Atinge viteza de 245 km/h. Video în articol
Vehicul agricol monstru: Atinge viteza de 245 km/h. Video în articol

Vehicul agricol monstru: Atinge viteza de 245 km/h. Video în articol

Un tractor supraalimentat atinge 245 km/h. Inginerii de la Williams au construit modelul Jastr Fastrac, un monstru extrem de puternic.

Echipa Williams a câştigat doar un singur punct în Formula 1 în clasamentul din acest an, ca şi ultimul loc. Dar în ceea ce priveşte tractoarele merg mult mai bine. Partea sa de inginerie (Williams Advanced Engineering) a modificat modelul Fastrac al producătorului britanic JBC, limitat la 65km/h pentru a-i da mai multă putere.

Video cu tractorul ciudat puteţi urmări AICI

Vehiculul a atins o viteză de 246,2 km/h, relatează BFM Tv. E mult mai bine decât în iunie trecut când tractorul a atins o viteză de 166 km/H. Viteza sa medie, aleasă pentru acest record era de 217,5 Km/h. Are un motor de 1.000 de cai putere. Inginerii Williams au optat pentru un motor diesel de 7,2 litri, 1.000 de cai putere şi 2.500 Nm.. Pentru a menţine viteza maşinii, au adoptat o construcţie aerodinamică şi o podea plată pentru a scăpa de forţa potrivnică a aerului.

„În această situaţie, suntem gata să transmitem lecţii de învăţare a proiectării calităţilor unui automobil de curse, către un vehicul agricol şi făcând astfel, am fost în măsură să obţinem îmbunătăţiri semnificative aerodinamice”, afirmă teamul Williams care a lucrat la acest proiect. La volanul maşinăriei, pe pista aeroportului din Elvington, se afla pilotul Guy Martin. Acest britanic deţine recordul alunecării cu sania, 134 km/h şi acela pe motocicletă, la „zidul morţii”, 125,7 Km/h, notează 20 Minutes.