Evenimentul Zilei > Actualitate > Vegetarieni vs. consumatori de carne. Mulţi vor rămâne uimiţi pe viaţă, dar STUDIUL ESTE CLAR. Breaking news social
Vegetarieni vs. consumatori de carne. Mulţi vor rămâne uimiţi pe viaţă, dar STUDIUL ESTE CLAR. Breaking news social

Vegetarieni vs. consumatori de carne. Mulţi vor rămâne uimiţi pe viaţă, dar STUDIUL ESTE CLAR. Breaking news social

Vegetarienii sunt mai sănătoși decât cei care mănâncă carne - dar sunt mai nefericiți, spun cercetătorii.

Cei care scot carnea din dietă experimentează, de multe ori, sentimente negative, au o mai mică stimă de sine și au mai puține scopuri în viață, arată un studiu, potrivit Daily Mail

Autorii studiului au ajuns la concluzia că vegetarienii pot fi mai puțin „ajustați psihologic”, sugerând că unul dintre motive este cel potrivit căruia sunt deseori ridiculizați de cei care consumă carne. 

Cercetătorii au cerut unui număr de 400 de persoane, printre care vegetarieni, consumatori de carne și semi-vegetarieni să-și împărtășească sentimentele într-o perioadă specifică de timp. Din cele trei grupuri, vegetarienii au experimentat cele mai negative sentimente și au avut parte de cele mai puține evenimente sociale.   

Autorul studiului, doctorul John Nezlek, de la Universitatea de Științe Sociale și Umanistice SWPS din Poznan, Polonia, a declarat: „Uneori, involuntar și uneori în mod intenționat, vegetarienii pot fi excluși de la unele evenimentele sociale sau făcuți să se simtă ciudați sau diferiți pentru că sunt vegetarieni. Asemenea lucruri se întâmplă în cazul membrilor unor minorităților sociale”.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: