Vasile Dîncu, declarații la Kogălniceanu. 18 ani de la aderarea în NATO: „Mulțumim Belgiei pentru implicare”

Vasile Dîncu, declarații la Kogălniceanu. 18 ani de la aderarea în NATO: „Mulțumim Belgiei pentru implicare” Sursa: Facebook

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a fost prezent marți la baza militară de la Mihail Kogălniceanu, unde a vorbit despre unitatea de care a dat dovadă NATO de la izbucnirea invaziei din Ucraina. Oficialul a ținut să precizeze faptul că, la finalul lunii martie, România împlinește 18 ani de când face parte din Alianță.

Războiul din Ucraina continuă, iar Alianța NATO demonstrează pe zi ce trece unitate. Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a vorbit despre modul în care acționează toate statele membre și susține că încercările Rusiei de a testa unitatea lor a eșuat.

Ministrul belgian al apărării, Ludivine Dedonder se află într-o vizită în România. Acesta s-a întâlnit cu Vasile Dîncu la Baza militară Mihail Kogălniceanu.

În cadrul declarațiilor făcute la Mihail Kogălniceanu, ministrul Apărării a ținut să precizeze că la finalul lunii martie România împlinește 18 ani de când a devenit membră NATO.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursa: ziuaconstanta.ro

„Mulțumim Belgiei pentru implicarea la implementarea NATO printr-o aplicație rapidă.

Unul dintre principiile de bază ale NATO este apărarea colectivă, care exprimă solidaritate și unitate. Această criză, fără precedent în ultimele decenii, a demonstrat că încercările Rusiei de a testa unitatea celor 30 de state membre au eșuat.

Suntem uniți și acționăm împreună pentru a depăși această criză securitară și umanitară fără precedent.

Peste exact două săptămâni, pe 29 martie, se împlinesc 18 ani de când România a aderat oficial la NATO”, a declarat Vasile Dîncu.

Vasile Dîncu nu are noutăți cu privire la drona căzută în Bistrița

Ministrul Apărării a fost întrebat și cu privire la drona căzută în Bistrița.

„Nu avem încă date cu privire la drona din Bistrița. Știm că este o dronă de mici dimensiuni, fără conținut explozibil. Încercăm să studiem de unde provenea, singurul lucru sigur fiind că este de proveniență rusă”, a precizat Vasile Dîncu în cadrul conferinței de la Mihail Kogălniceanu.

Luni seara, ministrul Apărării a oferit informații cu privire la această dronă. Oficialul a ținut să dezmintă informațiile lansate în spațiul online și a precizat că aceasta nu avea explozibil.

„Nu este o dronă foarte mare, este o jucărie de dronă, un metru şi ceva are anvergura. Este o dronă de cercetare-informaţii, probabil, a fost identificat tipul, Nu este - cum a început propaganda rusă, deja am văzut pe Tik Tok sau pe vreo altă reţea de socializare că e o dronă cu explozibil. Nu este (cu explozibil - n.r.). E o dronă care a căzut acolo, în niște răchiţele şi a fost adusă de copii în sat şi nu era periculoasă. Evident, nu ştim de unde. Este de fabricaţie sovietică, n-a fost folosită şi nu există în dotarea armatelor în acest moment, era scoasă din uz după 1989”, a explicat Vasile Dîncu.