Vasile Cepoi vrea să dea în judecată ANI: "Mă consider sancţionat nejustificat"

Vasile Cepoi vrea să dea în judecată ANI: "Mă consider sancţionat nejustificat"

Ministerul Sănătaţii, Vasile Cepoi, a răspuns cu puţin timp în urmă la acuzaţiile de abuz în serviciu şi deturnare de fonduri.

 "Participarea mea în proiectul european menţionat de către reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Integritate nu este un secret. Am făcut publică această participare în proiect, în calitate de expert pe domeniul abordat de către acesta,  încă din luna decembrie 2011 când am discutat subiectul chiar cu reprezentanţii mass-media", susţine oficialul.

Ministrul consideră că ANI a încălcat principiul confidenţialităţii. "Mă consider sancţionat de către ANI, în mod nejustificat, deoarece imaginea mea a fost afectată iremediabil înainte de a se pronunţa un verdict în acest sens. Din aceste considerente îmi rezerv dreptul de a acţiona în justiţie ANI pentru afectarea imaginii publice şi neacordarea prezumţiei de nevinovăţie", mai declară oficialul.

El ţine să precizeze că a respectat întotdeauna legea atât în calitate de medic, cât şi în funcţiile pe care le-a deţinut în administraţia publică locală şi centrală. "Atunci când nu am ştiut interpreta legea am consultat specialiştii în domeniul juridic, aşa cum s-a întâmplat şi în acest caz. Nu am nimic de ascuns şi, mă voi prezenta, fără rezerve, la instituţiile abilitate pentru a-mi prezenta şi susţine punctul de vedere".

Ne puteți urmări și pe Google News