Vasile Blaga: Theodor Stolojan ar putea fi cap de listă al PDL la europarlamentare

Vasile Blaga: Theodor Stolojan ar putea fi cap de listă al PDL la europarlamentare

Președintele PDL a declarat, într-o emisiune la Digi24, că încă nu s-a stabilit cine va fi cap de listă la alegerile europarlamentare din mai, dar că, în opinia lui, Theodor Stolojan poate deschide listele PDL, la fel ca acum cinci ani.

"Avem parlamentari cu multă experienţă, care şi-au făcut datoria în Parlamentul European, avem şi colegi mai tineri cu care organizaţiile judeţene doresc să vină pe listă. Un punct de vedere personal, pentru când o să-l discutăm în colegiul director, eu cred că domnul Stolojan ar putea deschide lista PDL, aşa cum a făcut-o şi acum cinci ani de zile. E un parlamentar care şi-a făcut foarte bine datoria. Când dau exemple, unii s-ar putea supăra. Nu pot să nu-i evidenţiez pe Monica Macovei, pe Traian Ungureanu, pe Marian-Jean Marinescu", a precizat Vasile Blaga, adăugând că o decizie va fi luată luna viitoare.

Liderul PDL a mai declarat că organizaţiile judeţene şi-au desemnat candidaţii şi că nu mai sunt aceiaşi candidaţi de la alegerile europarlamentare din 2009.

Vasile Blaga a precizat că, dacă cele două scrutine nu s-ar fi suprapus, ar fi îndemnat electoratul PDL să nu participe la referenduml de modificare a Constituţiei. "O să-i încurajăm să voteze împotrivă", a conchis democrat-liberalul.

Ne puteți urmări și pe Google News