Evenimentul Zilei > Politica > Vasile Blaga: Cătălin Predoiu, prim-ministru desemnat al alianţei noastre
Vasile Blaga: Cătălin Predoiu,  prim-ministru desemnat al alianţei noastre

Vasile Blaga: Cătălin Predoiu, prim-ministru desemnat al alianţei noastre

Prim-vicepreședintele PDL Cătălin Predoiu, a fost desemnat premier al alianței PNL-PDL, a declarat liderul democrat-liberalilor Vasile Blaga.

"Aşa cum am hotărât inclusiv în protocolul de fuziune, astăzi v-am desemnat pe dumneavoastră candidatul nostru (pe Klaus Iohannis – n.r.) şi l-am desemnat pe domnul Cătălin Predoiu ca şi prim-ministru desemnat al alianţei noastre, al partidului nostru şi am convingerea că vom putea construi alături de dânsul şi desigur de noi toţi ceilalţi cel mai puternic partid de centru-dreapta din România, aşa cum spuneam, nu atât ca o contrapondere la PSD – şi asta este important -, ci pentru a fi vehiculul în stare în sfârşit să promoveze valorile noastre. Vă felicit pentru desemnare şi îl felicit şi pe domnul Predoiu pentru modul în care s-a comportat şi cum se va comporta şi de aici înainte, va fi unul din principalii dumneavoastră stâlpi de susţinere a actualei campanii electorale, ca şi noi de altfel", a spus Blaga, adresându-se lui Klaus Iohannis, citat de Mediafax.

Vasile Blaga l-a asigurat pe Klaus Iohannis că va fi susținut de sute de mii de militanți ai ACL.

 "Desigur, această desemnare este una politică, este o asumare politică, pentru că despre asta este vorba, chiar dacă la bază au stat analize sociologice serioase. Aş vrea să vă garantez, domnule copreşedinte Iohannis, de astăzi candidatul nostru pentru funcţia de preşedinte, că în spatele dumneavoastră se vor alinia sutele de mii de militanţi ai ACL şi ştiţi capacitatea de mobilizare, aţi avut de a face cu ea, a zonei care vine din PDL!", a mai spus Vasile Blaga.

El a arătat că PDL şi PNL împreună sunt puternice şi au jumătate din administraţia acestei ţări, este lucrul care nu s-a mai întâmplat niciodată.