Agenția Oficială de Știri din Liban a afirmat că  Akhras, fiul cunoscutului om de afaceri Tarif Akhras, a dispărut joia trecută în circumstanțe încă neclare, pe drumul dintre orașele Aley și Chtaura, în timp ce călătorea spre Damasc.

Tatăl acestuia este vărul lui Fawaz al-Akhras, tatăl doamnei Asma Assad.

O stație locală de radio a dat publicității un reportaj potrivit căruia soția lui Akhras a primit un apel telefonic din Bekaa, în estul țării, de pe numărul din Siria al soțului său, în care i s-a cerut să plătească două milioane de dolari pentru eliberarea acestuia.

Mașina lui Akhras a fost găsită într-o parcare din orașul Aley.

Televiziunea locală LBC susține că Akhras, în vârstă de 40 de ani, s-a mutat în Liban în urmă cu trei ani.

Potrivit informațiilor furnizate de opoziția siriană, Tarif deține mai multe fabrici de produse alimentare, inclusiv orez și zahăr în orașul Homs.

O sursă din opoziție susține că Tarif acționează în numele verișoarei lui, Asma, în mai multe proiecte de investiții din sectorul bancar, imobiliar și alimentar.

În 2014, Înalta Curte a Marii Britanii l-a condamnat pe Tarif la un an de închisoare ca urmare a încălcării unui contract comercial cu firma Archer Daniels Midland (ADM), cu privire la importuri de alimente în Siria.

Akhras nu a mai plătit ADM suma de 26 de milioane USD pentru porumb și soia importate de comerciant în Siria în 2011.

UE și Elveția au impus sancțiuni la adresa lui Akhras pentru că acesta din urmă a sprijinit financiar autoritățile siriene în timpul războiului civil.