Evenimentul Zilei > Social > Vara este destinată copiilor de la Atelierul de Povești
Vara este destinată copiilor de la Atelierul de Povești

Vara este destinată copiilor de la Atelierul de Povești

Agitație mare astăzi la magazinele caritabile SocialXChange, acolo unde peste 20 de prichindei au participat la Atelierul de Povești! La magazinul caritabil SocialXhange din Drumul Taberei, cei mici s-au întâlnit cu scriitoarea Diana Bădica, care a ales să le citească din „Viața în ritm de tenis”, cartea în care Horia Tecău își povestește viața pe înțelesul celor mici.

Astfel, cei prezenți la atelier au descoperit cât de greu este să faci performanță într-un sport și să ai și rezultate bune la școală, toți fiind surprinși de cât de multe antrenamente avea băiețulul când era mic. A urmat povestea lui Toma și a superputerilor. Cu ajutorul lor, băiețelul a prins curaj și nu i-a mai fost frică de vaccin, o superputere pe care toți au invidiat-o. La final, toți au primit dulciuri și jucării.

În tot acest timp, în cadrul magazinului caritabil SocialXChange din Crângași, prichindeii au aflat despre cele trei fete ale împăratului și sarea în bucate! Seniorii le-au purtat pașii celor mici în celebra povestea a lui Petre Ispirescu, bucurându-se de un adevărat succes. După ce au ascultat cuminți, copiii au primit în dar un cadou inedit: un atelier de creație, în care au dat naștere la semne de carte. Toți au plecat acasă cu propriile creații și cu jucării.

Atelierul de Povești se desfășoară în fiecare miercuri, între orele 10:00 – 12:00 și este deschis oricărui prichindel curios și dornic să cunoască noi povești.

În paralel cu „Atelierul de poveşti”, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 organizează în fiecare zi de miercuri şi un târg de carte în aer liber, în faţa sediilor. O măsuţă sau un raft pline cu volume din literatura pentru toate vârstele şi gusturile îi vor aştepta pe cititorii care pot intra în posesia operei dorite prin intermediul unei donaţii constând în produse de strictă necesitate.

Conform principiului de funcţionare a magazinului, donaţiile vor ajunge la persoane sau familii care se confruntă cu probleme finanaciare, dar numai în schimbul prestării unor activităţi de muncă în folosul comunităţii.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.