Evenimentul Zilei > Actualitate > Vaporașele lui Robu vor face curse de AGREMENT. Momentan nu pot fi folosite pentru transport în comun regulat
Vaporașele lui Robu vor face curse de AGREMENT. Momentan nu pot fi folosite pentru transport în comun regulat

Vaporașele lui Robu vor face curse de AGREMENT. Momentan nu pot fi folosite pentru transport în comun regulat

Primarul Timișoarei a anunțat marți că vaporașele vor face doar curse de agrement pe Bega, momentan, neputând încă să fie introduse în circuitul transportului regulat de persoane.

Săptămâna aceasta trei dintre vaporașe au fost scoase pe apă, însă nu circulă deoarece la Timișoara se desfășoară Campionatul Național de Canotaj. Ele vor pluti însă dupăî încetarea competiției, în regim de ambarcațiuni de agrement.

Realizarea transportului public pe Bega nu depinde exclusiv de primărie. Până ce toate autoritățile implicate, inclusive Apele Române, se vor pune de comun acord, vaporașele vor funcționa în regim de agrement, a punctat Robu. ”Nu se poate da licentă de transport în comun după program regulat, până nu există nu ştiu ce alte condiţii pe care nu noi le oferim. (…) Se spune că de ce am cumpărat vaporaşe. Era o obligaţie a Primăriei Timişoara să cumpere vaporaşe pe venituri proprii, şapte vaporaşe era şi precizat câte pentru a beneficia de şase milioane de euro finanţare europeană nerambursabilă. Şi ce era să fac eu, să spun nu am nevoie de milioanele alea de euro în Timişoara, în ţara noastră. (…)Dar asta nu înseamnă că a fost inoportună achiziția vaporașelor pentru că dacă nu le cumpăram, pierdeam o mulțime de milioane de euro. Trebuie să înțelegem că nu e chiar așa simplu totul”, a declarant primarul Nicolae Robu, marți, într-o conferință de presă.

Reamintim că directorul de la Ape, a explicat pentru EVZ în luna ianuarie, care e problema vaporașelor. ”Primăria a exclus partea oficială, obligatorie, pentru a pune în circulație ca mijloace de transport în comun, vapoorașele. Administrația locală nu a făcut niciun demers în acest sens. Au spus să le predăm un tronson de Bega, or acest lucru e imposibil, apa nu poate fi gestionată pe bucăți. Până la urmă au înțeles și asta și că trebuie creată o nouă societate care să coordoneze activitatea de transport public pe apă, acest serviciu neputând fi gestionat de actuala regie de transport în comun”, a declarat  Titu Bojin, directorul general al Administrației Bazinale a Apelor Banat.