Vânzările online de frigidere și congelatoare, aparate de tuns părul, dar și mașini de pâine și echipamente IT au crescut „semnificativ” de la intrarea în vigoare a măsurilor luate în legătură cu epidemia de coronavirus, a declarat marți cuvânt din lanțul de aparate Krëfel. În plus, a fost observată o creștere puternică a vânzărilor la consolele de jocuri, informează 7sur7.be.

Rețeaua Krëfel are 75 de puncte de vânzare aflate pe întreg teritoriul Belgiei, fără a le număra și pe cele situate în Luxemburg.

De câteva săptămâni, Krëfel vinde mai multe frigidere și congelatoare, dar și mai multe echipamente IT, cum ar fi laptopuri și camere web, a susținut purtătorul de cuvânt al companiei. Această ultimă tendință se explică prin faptul că oamenii sunt acum obligați să lucreze de acasă din cauza epidemiei de coronavirus, dar și din cauza închiderii școlilor. De asemenea, compania a observat o creștere a vânzării de mașini de copt pâine și mașini de tuns, mai ales acum când frizeriile și-au închis ușile. Cu toate acestea, Krëfel nu oferă cifre precise în această privință.

Site-ul de vânzări online bol.com a susținut că a înregistrat o creștere a vânzărilor la mașinilor de tuns iarba. Acestea au crescut semnificativ în ultimele două săptămâni comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la „zeci de mii de articole”. Aceeași tendință a fost observată și în vânzarea consolelor de jocuri. Frigilerele sunt de opt ori mai populare acum și mașinile de făcut pâine de șapte ori, susține sursa citată.