Incendiul din Valencia. Două românce, căutate printre ruine

Incendiul din Valencia. Două românce, căutate printre ruine Sursa foto: Youtube

După două zile de la tragedie, autoritățile spaniole caută supraviețuitori printre ruinele blocului mistuit. Două românce care locuiau în imobilul respectiv sunt date dispărute.

După două zile de la incendiul devastator din Valencia, salvatorii caută încă printre ruine. Pe listele persoanelor dispărute se numără și două românce. Rudele, prietenii și administratorul blocului așteaptă vești de la autoritățile spaniole.

Două românce, dispărute în incendiul de la Valencia

Două românce, mamă şi fiică, sunt căutate de salvatorii spanioli printre ruinele blocului din Valencia, mistuit de flăcări. Mama și fiica ei în vârstă de  14 ani locuiau de doi ani în chirie în complexul rezidențial respectiv.

Cele două ar fi acum pe lista persoanelor dispărute, informația fiind confirmată de rude, prieteni, precum și de administratorul blocului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Locuiau la etajul 8, locul unde au izbucnit flăcările puternice

Conform administratorului, cele două românce locuiau la etajul 8 al turnului de 14 etaje. Acesta susține că incendiul ar fi izbucnit într-un apartament gol.

„M-a anunţat vecinul de la clădirea de lângă că a luat foc. Am anunţat pompierii, dar pompierii ne-au zis că au fost sunaţi şi că sunt pe drum. Totul s-a întâmplat foarte repede, nu este instalaţie de gaz şi atunci nu înţeleg cum... Nu ştim care ar putea fi cauza. În acel apartament nu locuia nimeni!”, a spus aceasta.

Flăcările au izbucnit chiar deasupra apartamentului un care cele două locuiau cu chirie. În timp ce salvatorii căută supraviețuitori, anchetatorii încearcă să stabilească motivul izbucnirii incendiului.

„Nu știm cum a început pentru că nu avem instalație de gaz, totul funcționează pe curent... da, fațada este dintr-un material numit alucobond, care nu este foarte inflamabil, dar stratul de fibră de sub el este”, a declarat administratorul.

incendiu bloc valencia

Sursa foto captură ecran

Incendiul din Valencia. Bilanțul morților

Zece persoane și-au pierdut viața în infernul care a izbucnit joi seara în districtul luxos El Campanar. Imobilul cuprindea două turnuri conectate, descrise de dezvoltatorul imobiliar ca fiind un „lift panoramic". Blocul a fost finalizat în anul 2008 și avea 138 de apartamente.

Localnicii din Valencia s-au mobilizat, donând haine, alimente şi medicamente pentru supravieţuitori.