Șocant! Un vaccin anti COVID-19 ar putea declanșa o boală gravă! Producătorul evită discuția

Șocant! Un vaccin anti COVID-19 ar putea declanșa o boală gravă! Producătorul evită discuția

O femeie care a acceptat să fie testată cu un vaccin împotriva noului coronavirus, produs de compania AstraZeneca a contract o afecțiune foarte gravă, mielită transversă.

Problema neurologică care a apărut la femeia ce a participat voluntar la testele pentru noul vaccin împotriva COVID-19, a dus la întreruperea acestora. Inițial, medicii au anunțat că această pacientă ar fi dezvoltat o „afecțiune inexplicabilă”, care îi provoca simptome multiple, între care dureri de brațe și picioare, dureri de cap și dificultăți la mers.

Potrivit unui document intern de siguranță, obținut de CNN, femeia care a participat la teste și căreia i s-a administrat vaccinul produs de compania farmaceutică AstraZeneca în colaborare cu Univestitatea Oxford, a făcut mielită transversă, o afecţiune gravă. Femeia a cărei vârstă este de 37 de ani, anterior sănătoasă, a suferit o inflamație a măduvei spinării în timpul testelor,  după a doua doză de vaccin. Ea a fost spitalizată din această cauză.

Conform raportului intern, până în acest moment, nici un alt voluntar nu a mai fost diagnosticat cu această boală sau cu alte afecțiuni similare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Inițial, compania farmaceutică a respins relatările din presă despre faptul că femeia a fost confirmată cu această boală neurologică foarte rară. De altfel, reprezentanții AstraZeneca nu au recunoscut nici până la acest moment, în mod oficial, afecţiunea femeii. Ei vorbesc public despre „o boală inexplicabilă” pe care a dezvoltat-o pacienta, evitând să o numească sau să dea alte detalii.

În acest context, în condițiile în care compania farmaceutică evită să explice care este situația, anumiţi specialişti au acuzat lipsa de transparenţă a acesteia.

De altfel, miercurea trecută, după apariția problemelor medicale la această pacientă, studiile clinice cu vaccinul împotriva COVID-19, au fost oprite. Testele au fost reluate după câteva zile, după ce o comisie independentă a evaluat riscurile și a decis că vaccinul dezvoltat de compania AstraZeneca în colaborare cu universitatea Oxford nu este periculos.

Cu toate acestea, studiile se desfășoară doar pe subiecți din Marea Britanie şi Brazilia, iar nu şi pe pacienți voluntari din Statele Unite.