Evenimentul Zilei > Actualitate > VACANȚĂ TRAGICĂ. Doi copiii s-au înecat în râul Suceava
VACANȚĂ TRAGICĂ. Doi copiii s-au înecat în râul Suceava

VACANȚĂ TRAGICĂ. Doi copiii s-au înecat în râul Suceava

Doi copii, în vârstă de 13 si 14 ani, au murit înecaţi în apele râului Suceava în timp ce se aflau la scăldat. Al treilea s-a salvat, după ce s-a agățat de un stufăriș

Ieri după-amiază, doi fraţi din Salcea, de 12 şi 13 ani, au mers împreună cu un vecin de 14 ani, la scăldat. La un moment dat, copiii au fost luaţi de curent şi au ajuns într-o zonă în care apa era adâncă de peste trei metri. Băiatul de 12 ani a reuşit să se prindă de un stufăriş şi să ajungă apoi la mal. ”Ceilalţi doi băieţi au fost luaţi de curent şi nu au reuşit să se menţină la suprafaţa apei”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, citat de Agerpres.

Băiatul care s-a salvat a mers la un cioban din zonă să ceară ajutor. Acesta a sunat sunat la ''112'', iar pompierii suceveni au ajuns cu o barcă pneumatică şi cu o echipă de scafandri. Militarii şi scafandrii, cu ajutorul bărcii şi al accesoriilor din dotare specifice unor astfel de intervenţii, au căutat în zona indicată de martori.

Misiunea a fost una dificilă din cauza curenţilor puternici şi a vizibilităţii reduse. După mai multe ore de căutări, sâmbătă seara, a fost găsit trupul neînsufleţit al copilului de 14 ani. Reprezentanţii ISU Suceava au oprit căutările pe timpul nopţii, dar au fost reluate duminică dimineaţă. Pompierii caută trupul băiatului de 13 ani.