Evenimentul Zilei > Social > Uzina Mecanică din Cugir. Un incendiu, o victimă şi foarte multe întrebări
Uzina Mecanică din Cugir. Un incendiu, o victimă şi foarte multe întrebări

Uzina Mecanică din Cugir. Un incendiu, o victimă şi foarte multe întrebări

Incendiul de la fabrica de armament din Cugir, izbucnit ieri dimineaţă, s-a soldat cu moartea unei femei.

Primele informaţii oficiale arată că incendiul a fost provocat de o explozie produsă în tunelul subteran pentru testarea armelor.

Prefectul judeţului Alba, Dănuţ Hălălai, a declarat ziariştilor că angajaţii fabricii care se aflau în momentul exploziei în tunel au reuşit să se evacueze.

O ipoteză legată de moartea înfiorătoare a femeii, care iniţial a fost dată dispărută, apoi a fost găsită carbonizată în tunel, este că aceasta ar fi plecat, înainte de producerea deflagraţiei, însă a revenit pentru a-şi recupera un obiect personal. Rămâne întrebarea despre ce fel de obiect personal putea fi vorba într-o zonă destinată exclusiv testelor.

Pe reţelele de socializare au apărut deja o serie de mesaje ale unor muncitori de la Cugir care vorbesc despre condiţiile de muncă inumane, dar şi cu privire la nerespectarea normelor pentru siguranţă.

Potrivit aceloraşi surse din interiorul fabricii, unul dintre muncitori a tras cu arma, pentru a o testa, moment în care s-ar fi produs explozia, urmată de incendiu.

Angajaţii mai vorbesc şi despre modul total defectuos în care erau antifonaţi pereţii din tunelul de experimentare a armelor.

Aceştia amintesc şi despre modul exemplar în care muncitorii au reuşit în timp record să evacueze muniţia din zona afectată de explozie. Altcineva se referă la muncitorul care a tras experimental, cu puşca. În acel moment se produce deflagraţia, iar omului îi ia foc mâneca de la haină, însă reuşeşte să stingă imediat focul.

Pe de altă parte, deputatul liberal Florin-Claudiu Roman vorbeşte despre interpelarea pe care a adresat-o ministrului Economiei, Dănuţ Andruşcă, încă din 11 septembrie, anul curent. Prin acea interpelare ministrul Economiei ar fi trebuit să răspundă în legătură cu rezultatele controlului efectuat la Uzina Mecanică din Cugir, şi mai ales care au fost măsurile pe care ministerul de resort le-a luat, în urma celor constatate la faţa locului.

 

 

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: