USR contestă decizia premierului Mihai Tudose de a numi în fruntea Agenţiei Funcţionarilor Publici un colaborator al fostei Securităţi a regimului comunist”, potrivit unui comunicat.

Aceeași sursă afirmă că Leonid Moisiu „nu întruneşte criteriile de integritate” pe care le impune această funcţie, numirea sa fiind „inacceptabilă”.

„Consecvent cu modul de guvernare al PSD, premierul Mihai Tudose întoarce România în urmă cu 30 de ani şi numeşte în funcţii importante din statul român oameni politici cu grave probleme de moralitate, integritate şi competenţă. Nu este surprinzător că Mihai Tudose se înconjoară de foşti colaboratori ai Securităţii deoarece el însuşi a fost membru în Partidul Comunist Român, iar în 20 de ani de prezenţă în politică nu are nicio realizare profesională notabilă”, afirmă purtătorul de cuvânt al USR, citat în comunicatul de presă.

Totodată, USR critică şi „influenţa” pe care Darius Vâlcov, „fost ministru judecat explicit” pentru corupţie, o are asupra noului Guvern.

„Este revoltător faptul că Darius Vâlcov a realizat evaluarea care a dus la căderea Guvernului Sorin Grindeanu, iar foştii săi angajaţi primesc funcţii din partea noului prim-ministru. Leonid Moisiu a fost director executiv al Primăriei Slatina, angajat direct de primarul Vâlcov”, se mai arată în comunicat.

Premierul Mihai Tudose l-a înlocuit, ieri, pe şeful Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, Cristian Vasile Bitea, cu Leonid Moisiu, fost prefect al judeţului Olt. Moisiu a fost angajatul lui Darius Vâlcov, pe vremea când social-democratul era edilul Slatinei. Cu toate că Moisiu a fost deconspirat de CNSAS drept recrut al fostei Securităţi, instituția a decis că nu i se poate atribui această calitate, având în vedere tipul de informaţii pe care le-a furnizat fostei structuri.