Evenimentul Zilei > Politica > USR-PLUS, victorie zdrobitoare la Constanța. PSD a ajuns pe locul trei
USR-PLUS, victorie zdrobitoare la Constanța. PSD a ajuns pe locul trei

USR-PLUS, victorie zdrobitoare la Constanța. PSD a ajuns pe locul trei

Numărătoarea paralelă efectuată de USR la Constanța arată că alianța USR-PLUS a obținut cele mai multe voturi din partea alegătorilor, fiind cu un procent deasupra PNL și cu aproape 10 % peste PSD:

La alegerile europarlamentare, USR, partidul condus, la Constanța, de către deputatul Stelian Ion a măturat în cale toate partidele aflate până mai ieri în prim planul vieții politice locale. PSD a pierdut rușinos, ajungând pe locul al treilea, iar  ALDE a  dispărut sub pragul electoral. Conform numărătorii paralele efectuată de USR, după centralizarea a 77% din raportările secțiilor de votare, în județul Constanța lianța USR PLUS a obținut 29,9% din preferințele alegătorilor.

PNL pare să recâștige încrederea constănțenilor, cu 28,9%, după ce, ani de zile, a fost perceput ca aliat al PSD. La 10 procente distanță, PSD  Constanța se duce în jos, la 20,,9%, ajungând, astfel, după aproape 20 de ani de dominație, pe locul al treilea. Surpriza aparține PMP care obține aproape 11%, cel mai mare scor de la înființarea formațiunii politice coordonată de Traian Băsescu. Iar Pro România, partidul lui Victor Ponta căștigă, la Constanța, 8,01%. ALDE, care la Constanța se are cu “aliatul” PSD precum șoarecele și pisica, rămâne sub prag, cu 4,21%.     

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: