Acesta din urmă l-a criticat pentru lansarea documentului programatic privind adoptarea de către USR a unei ideologii de centru-dreapta.
„Mihai este un coleg care o dată la două-trei zile cere demisia conducerii. E un lucru care face parte din farmecul USR”. Întrebat cum comentează criticile recente ale unor parlamentari precum Florina Presadă sau Mihai Goţiu, Dan Barna a replicat că este dreptul acestora să îşi exprime punctul de vedere, iar USR „rămâne cel mai democratic partid” din spaţiul legislativ românesc Este dreptul colegilor să îşi exprime punctul de vedere. Faptul că ei decid să o facă în spaţiul public este un lucru care este, cumva, reflectat în rezultatele pe care le obţin electoral intern. (…) E firesc să existe puncte de vedere diverse. Avem dezbateri, votăm, mergem mai departe. Asta facem de trei ani şi zic că facem o treabă destul de bună”, a spus Barna.

Pe de altă parte, potrivit liderului USR, excluderile din partid care au avut loc în ultima perioadă s-au realizat în baza statutului.
„Excluderile şi suspendările sunt decizii pe care partidul le-a luat, fie la nivel local, fie la nivel naţional, ca urmare a unor sancţiuni în baza statutului. E un lucru firesc, există în toate partidele. Faptul că e USR e în lumina reflectoarelor şi excluderile din celelalte partide nu sunt considerate ştiri, pentru că sunt considerate normale, arată că USR reprezintă cu adevărat vocea cetăţenilor şi e un subiect de interes pentru cetăţeni. Cred că e bine că există dezbatere”, a susţinut el.