Pe membrii USR i-a unit un singur obiectiv: trecerea pragului la alegerile parlamentare, formațiunea obținând un scor național de peste 9%. Acum, liderul USR, Clotilde Armand, trage un semnat de alarmă asupra pericolului destrămării partidului din cauza conflictelor ideologice interne. „În afară de extrema dreaptă, avem la noi tot spectrul și e greu să găsim o propunere de valoare care să îi împace pe toți. De asta şi luptele care se văd puţin în exterior. Va trebui să găsim o cale. Fie, cum a anunţat Nicuşor Dan, ne vom rupe în USR-dreapta, USR-stânga”, a spus Armand.

Progresiști vs. conservatori

Ea a precizat că în partid sunt progresiști și conservatori. „USR în teritoriu este mai puțin progresist decât în București. Eu mă opun ideilor progresiste din Biroul Național”, a explicat Armand.


FOTO: Și liderul USR Nicușor Dan a vorbit despre spargerea partidului, spunând că, după parlamentare, unii membri își vor alege un alt partid, în funcție de viziunile politice FOTO: NICU DÎRDÎIAC„Încă n-am făcut nunta și vorbim de divorț”

Senatorul USR, Mihai Goțiu, a afirmat, pentru EVZ, că i se pare ciudat că la nivelul conducerii se vorbește despre diferențe ideologice în partid, având în vedere că mare parte a membrilor nici măcar nu se cunosc între ei „Încă n-am făcut nunta și vorbim de divorț. E un pic paradoxal că suntem în Parlament și încă n-a avut loc primul Congres”, a spus Goțiu pentru EVZ, adăugând că la finalul săptămânii va fi o întâlnire la Sibiu, între membri USR, iar în martieaprilie Congresul.

Armand vrea să fie președinte

Deputatul USR, Cosette Chichirău, a negat o ruptură a USR, dar a acuzat că Armand urmărește să preia șefia partidului, și că „manevra nu va reuși”, iar Nicușor Dan „vorbea la modul teoretic” de o împărțire a USR. Și deputatul Tudor Pop a negat o destrămare, precizând, pentru EVZ, că Armand „este o voce, o opinie și nimic mai mult”.

Scandal și o excludere

USR a decis să-l excludă din partid pe Sergiu Moroianu, soțul lui Clotilde Armand, după ce a lansat acuzații, pe Facebok, la adresa echipei de campanie coordonată de Matei Păun. Acuzațiile vizau sume de bani și legături directe cu fundațiile lui George Soros. Armand a spus, marți seara, că soțul ei n-a primit „nimic scris, o hârtie semnată că este exclus”. Pe de altă parte, Cosette Chichirău a spus, pentru EVZ, că „a fost trimisă o scrisoare recomandată la domiciliu săptămâna trecută” și că „ar trebui să vorbească cu soțul ei mai des”, având în vedere că n-a știut nici de postarea acestuia.