Evenimentul Zilei > EVZ Special > „USR devine URSS!” Reacție dură după scandalul excluderilor
„USR devine URSS!” Reacție dură după scandalul excluderilor

„USR devine URSS!” Reacție dură după scandalul excluderilor

La est de Viena, orice uniune devine Uniunea Sovietică, spune Daniel Funeriu, ca reacție la scandalul excluderilor nocturne din USR.

USR vrea cu orice preț să ne demonstreze că la est de Viena orice uniune devine Uniunea Sovietică? Oh, wait… de fapt, pentru a fi URSS lipsea doar un S”, a scris fostul ministru, pe Facebook.

„Serios acum: USR este exact așa cum îi implorăm să nu fie: au promis un grad de puritate pe care nu îl pot livra. Deci… decepție maximă pentru o faptă ce nu ar fi ridicat vreo sprânceană la alt partid”, a adăugat Daniel Funeriu.

Scandalul excluderilor

Miercuri seară, în ședința Biroului Național al USR, a fost votată excluderea în masă a mai multor membri ai partidului, în urma unor sesizări. Printre cei excluși se numără Ciprian Lupaș, Claudia Postelnicescu, Oli Ardelean, Stoe Cosmin şi Daniel Giurca.

Oli Ardelean,vicepreședinta USR Ilfov, a publicat un text pe Facebook în care arată motivele pentru care a fost dată afară din partid, acuzând „echipa Barna” că a acționat după o postare din luna octrombrie în care denunța că președintele de filială din Buftea „a montat banere fără autorizație în precampanie”.

Ieri seara, intr-o adevarata executie, o majoritate din Biroul National USR, toti din echipa Barna, m-a exclus din USR pentru postarea asta. Deși am spus adevărul. Deși am incercat mult timp sa rezolv intern

Le-am cerut sa amane pana se judeca sesizarea făcută de mine din august 2018 impotriva angajatului lui Barna la Secretariatul General, Ciprian Necula. Cel responsabil de campania fara penali si care atunci, la sediul USR, dupa ce am gasit falsurile si le scoteam din dosare, a tipat la mine sa ies de acolo, sa las falsurile sa le trimitem la primarii ca poate le accepta. Am tipat si eu la el: da, posibil sa le accepte, pentru ca traim intr-o tara corupta cu incompetenti in administratie. Poate nu se prind. Dar asta nu e motiv sa trimita falsuri la primarii.
Barna a refuzat atunci sa analizeze vina lui Necula. A tot refuzat de atunci. Le-am cerut sa imi spuna daca au mai contractat firma de promoteri care le-au adus falsurile. Nu mi-au raspuns.

Am cerut acum sa judece acea speta impreuna cu una noua de acum in care am fost acuzata EU ca am prejudiciat imaginea partidului scriind ca Barna a minimizat problema semnaturilor false de la fara penali. Scriind practic un fapt real rau facut de USR + Barna.

Au ignorat cererea mea de amanare pana poate fi judecata si speta cu privire la Necula. M-au exclus pe mine in timp ce acel individ este inca angajatul lor. In fine. O mizerie. Povestesc mai multe cand am timp.”, a scris Oli Ardelean, după excluderea din USR.

Ulterior, eurodeputatul Nicu Ștefănuță (USR, RenewEurope), vicepreședintele Delegației pentru Relația cu Statele Unite, alături de alți 117 membri ai partidului lui Dan Barna, a declarat într-o postare pe Facebook că:  „considerăm că avem o responsabilitate față de cetățeni să semnalăm derapajele din USR și să apărăm membrii, când drepturile lor nu sunt respectate”.