Evenimentul Zilei > Politica > REVOLTĂ în USR. Val de CRITICI la ADRESA liderului PLUS. „Ne-a arătat Cioloş pisica neagră. Manual BASIC de MANIPULARE”
REVOLTĂ în USR. Val de CRITICI la ADRESA liderului PLUS. „Ne-a arătat Cioloş pisica neagră. Manual BASIC de MANIPULARE”

REVOLTĂ în USR. Val de CRITICI la ADRESA liderului PLUS. „Ne-a arătat Cioloş pisica neagră. Manual BASIC de MANIPULARE”

În urma formării alianței dintre PLUS, partidul lui Dacian Cioloș, și USR, liderii celor două formațiuni politice au anunțat că vor avea o listă comună pentru alegerile europarlamentare. Cu toate că Barna și Cioloș consider că această alianță este benefică, se pare că o parte dintre membri USR nu sunt de acord cu această mutare.

Conform unor stenogrmae, aceștia au spus că Cioloş le-a arătat pisica pentru a accepta lista comună, fiind un exemplu clasic de manipulare, potrivit postările obţinute

„Ne-a arătat Cioloş pisica neagră, să acceptăm ce ne-au pus sub nas. Manual basic de manipulare”, transmite unul dintre membrii USR, într-o postare pe grupul de Facebook al partidului, obţinută de MEDIAFAX.

Potrivit unui alt mesaj postat pe un grup, denumit „Poiana lui Iocan”, un membru USR susține că  aceasta alianță și modul în care s-a format, i-a dezazmăgit.

„Sunt destul de dezamăgit de ce am văzut astăzi la Comitetul politic. Atât atitudinea noastră, cât şi a invitaţilor lasă de dorit, s-a discutat mult prea mult de împărţirea locurilor pe liste – o miză extrem de măruntă pentru misiunea noastră comună. Dacian Cioloş declară că vrea să evite soarta alianţelor de opoziţie din trecut şi că vrea să ofere o alternativă închegată pentru 2020 – un lucru ce ar trebui să ne bucure foarte mult. Dar propune în fapt un troc electoral pe 2-3 campanii, la care e dispus chiar să renunţe pentru o listă mai bună în această campanie. Majoritatea vorbitorilor din USR, animaţi de crezul sincer că reprezintă interesul nostru, insistă că ni se propune o înţelegere inechitabilă faţă de nivelul diferit de maturitate al celor două partide. Cioloş se urcă în barca noastră, vrea să-o strângem semnături, vrea ”banii USR”, arată un alt mesaj postat pe grupul de pe reţeaua de socializare.

Un alt membru își exiprimă nemulțumirea cu privire la modul în care au decurs negocierile pentru lista comună, susținând că USR a fost complet dezavantajat, iar cei de la PLUS ar trebui să îşi amintească de modul în care s-a desfășurat campania USR „Fără penali în funcţii publice”.

„Frumoasă alianţă, păcat de negociere. Oamenii care au negociat o alianţă în termenii cei mai defavorabili USR-ului ar trebui să se gândească la un singur lucru: #fărăpenali. Ar fi trebuit să îşi aducă aminte de acele momente în care, în ciuda tuturor criticilor şi a zâmbetelor iscate atunci când spuneam că adunăm milionul de semnături, am reuşit să mobilizăm zeci de mii de voluntari, să creăm o emoţie în societate, să îi convingem pe oamenii din toate categoriile sociale – ţin minte şi acum bătrânelul care venea la Craiova, dintr-un sat de lângă, rrom să dea o mână de ajutor la semnături – să îşi pună semnătura pe o listă înaintată de un USR-ist”, a conchis un alt membru al USR.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: