Evenimentul Zilei > Politica > Parlamentarii USR poartă banderole care simbolizează „statul paralel”
Parlamentarii USR poartă banderole care simbolizează „statul paralel”

Parlamentarii USR poartă banderole care simbolizează „statul paralel”

Parlamentarii Uniunii Salvaţi România poartă, joi, în timpul dezbaterii moţiunii de cenzură, banderole albe cu două dungi negre, care simbolizează "statul paralel". Liderul USR, Dan Barna, a apreciat înainte de a participa de dezbaterea și votarea moțiunii de cenzură că actual Guvern este "chiar mai toxic" decât cel condus de Sorin Grindeanu.

„Toţi colegii de la USR purtăm pe braţ această banderolă care simbolizează 'statul paralel', pentru că ceea ce se întâmplă în aceste zile în România arată că există într-adevăr o paralelă între ceea ce înţeleg politicienii şi statul paralel, care înseamnă de fapt lupta pentru susţinerea justiţiei, împotriva corupţiei şi pentru un stat de drept. În momentul de faţă în Parlament se discută abandonul statului de drept şi atunci, noi, cei de la USR, alături de cetăţenii României, suntem statul real, statul paralel cu ceea ce înseamnă politicienii corupţi, care în momentul de faţă vor să transforme justiţia într-o instituţie handicapată, la cheremul majorităţii", a declarat preşedintele USR, Dan Barna, înainte de începerea şedinţei.

USR-istul a adăugat că „matematica nu este neapărat în favoarea" celor care susţin moţiunea, dar că are încredere în argumentele prezentate, pentru a dovedi majorităţii parlamentare PSD – ALDE „că acest Guvern este chiar mai toxic şi mai neperformant" decât a fost cel condus de Sorin Grindeanu.

„Ne vom exprima punctul de vedere, conform căruia, în momentul de faţă, Guvernul actual al României este un guvern toxic, care funcţionează ca o casă de mentenanţă pentru Liviu Dragnea. Ceea ce s-a întâmplat în România, de un an de zile, a fost ca toate resursele statului să fie folosite pentru un obiectiv personal, individual, probleme penale ale unora şi ale liderului principal PSD", a precizat el.

Totodată, Barna a punctat că, în cazul în care moţiunea de cenzură va trece, reprezentanţii USR vor putea oferi alternativa necesară.

„USR poate să guverneze, avem resursele necesare, dar aşteptăm rezultatul moţiunii de cenzură. Este pasul firesc", a susţinut USR-istul.

Moţiunea de cenzură depusă de PNL şi USR, intitulată "PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă", este dezbătută şi supusă votului joi.