Evenimentul Zilei > Politica > USR acuză Plus de furt și ambele îl amenință pe Nicușor Dan
USR acuză Plus de furt și ambele îl amenință pe Nicușor Dan

USR acuză Plus de furt și ambele îl amenință pe Nicușor Dan

Membrii Plus se contrează cu membrii USR. Membrii USR îi acuză pe membrii Plus. Nu era de ajuns. USR și Plus se luptă și cu Nicușor Dan, fondator și fost președinte al USR, ajuns primar general al Capitalei prin susținerea comună a PNL și a Alianței progresiste. Doar cu PSD nu se luptă Alianța USR-Plus.

Ultimele conflicte interne dintre USR și Plus au ca subiect controversatul chestionar cu accente instigatoare spre un conflict între români și români, comandat de progresiști și virat către sute de mii de oameni.

Plus și Vlad Voiculescu au furat bazele de date ale USR

Efectele negative ale chestionarului asupra publicului au ridicat temperatura politică dintre componenții Alianței USR-Plus. O membră a USR îi acuză pe partenerii Plus și nominal, pe Vlad Voiculescu, că ei sunt autorii chestionarului instigator. Mai mult, îi acuză și de furt a bazelor de date care ar aparține USR.

Ce spune membra USR Mihaela Elena Ivan pe FB: ,,Cercetarea este făcută de Plus, nu de USR. Cercetarea face parte din doctoratul unui tip apropiat Plus pe linia Vlad Voiculescu, Dani Sandu. Chestionarul nu respectă norme GDPR,,.

,,PLUS a folosit bazele de date ale USR atât pentru membrii actuali cât și bazele de date cu cei excluși sau demisionați, precum și bazele de date cu delegații USR care nu sunt și membri ai USR,,.

,,Chestionarul prezenta un link cu trasabilitate, unic pentru fiecare respondent în parte. Autentificarea în chestionar se cerea să se facă cu un cod numeric format din ultimele 5 cifre din numărul de telefon. Ceea ce duce la suspiciunea că informațiile nu sunt confidențiale și permit identificarea respondenților,,.

,,Metodologia clamată nu cred că se utilizează etic politic. Timingul a fost extrem de prost ales. Eu înțeleg că acum se face damage control, dar nimeni nu explică breșa GDPR și care sunt sursele de finanțare pentru prezenta cercetare marca Plus pe baza de date a USR”.

Membra USR îi acuză pe frații politici de la Plus și de atacurile duse pe FB împotriva lui Nicușor Dan în calitatea lui de primar general al Capitalei. Majoritatea atacurilor marca Plus sunt motivate de supărarea lui Vlad Voiculescu pentru faptul că nu a fost încă validat ca vice-primar general al Capitalei, responsabil cu coordonarea a celor 19 spitale din București.

Vlad Voiculescu USR PLUS
Vlad Voiculescu a declanșat un nou atac la adresa PNL și Nicușor Dan

Ce mesaj a postat Vlad Voiculescu pe Facebook

Acuzație confirmată. Vlad Voiculescu a postat recent pe Facebook un nou atac la adresa guvernului Orban și, în subsidiar, la adresa lui Nicușor Dan, pe acest aspect. Voiculescu a identificat și executorul faptei. O persoană, Veronica Bunescu. Ce spune Vlad Voiculescu:

,,La o lună după alegerile locale, guvernul Orban a făcut imposibilă alegerea viceprimarilor până la validarea tuturor consilierilor, prin modificare Codului Administrativ printr-o OUG. Mulți mi-au spus că vor amâna numirea mea ca viceprimar până după alegeri. Am crezut că exagerează, că nimeni nu își poate bate joc de voința a sute de mii de oameni,,.

,,Dar a intervenit ceva. Mai exact, a intervenit doamna Veronica Bunescu, care a făcut o serie de apeluri împotriva deciziilor instanței. Așa ajungem în situația de azi, unică în istoria recentă a României, în care, la 67 de zile după alegeri, o parte dintre consilieri nu pot fi validați și nici aleși viceprimarii,,.

,,Efectul nu este nesemnificativ, nu e o chestiune pur birocratică! Voința unei singure persoane – a doamnei Veronica Bunescu – amână realizarea voinței a sute de mii de oameni. 176.000 sunt doar voturile USR PLUS. Este firesc să ne întrebăm ce interese reprezintă doamna Bunescu. Servește unor interese de partid sau care este motivul contestării? Cine o cunoaște pe doamna Veronica Bunescu?,, se întreabă astăzi pe FB, Vlad Voiculescu.