Evenimentul Zilei > International > Noul președinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, membru al grupului Bilderberg

Noul președinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, membru al grupului Bilderberg

Ursula von der Leyen a participat la conferința din acest an a grupului Bilderberg. Acest grup are o miză mare în politică europeană, printre care şi criză a migranților.

Ursula von der Leyen a participat la sfîrșitul lunii mai la reuniunea grupului Bilderberg de la Montreux, în Elveția.

Ursula von der Leyen este de formaţiune conservator, vorbeşte fluent germană, engleză și franceză. Este doctor care a intrat în politică și a fost ministru în guvernul german din 2005 – când Angela Merkel a devenit cancelar.

În al treilea mandat,  a devenit ministrul Apărării, prima în istoria germană, și a rămas în această funcţie. Relațiile sale cu Comisia Europeană sunt lungi: tatăl ei, Ernst Albrecht, a fost director general al Comisiei după înfiinţarea sa. Linia tatălui său atrage originea întreprinzătorilor distinși, iar soțul său Heiko von der Leyen este membru al unei familii nobile care se ocupă de comerțul cu viermi de mătase.

A intrat în CDU în 1990 și a început să lucreze activ în 1999 intrând curând în rândul personalităţilor de la Hanovra.  Ea a fost, de asemenea, amintită ca un posibil viitor Secretar General al NATO.  Influența ei se extinde dincolo de frontierele germane: este invitată în mod regulat la summitul de la Davos și este membră a Consiliului de administrație al Forumului Economic Mondial (WEF), totodată membru al grupului misterios Bilderberg, titrează euractiv.jutarnji.

Vă prezentăm doar câţiva participanti la ultima întrunire a grupului Bilderberg

-SUA Kushner, Jared , consilier principal al președintelui, Casa Albă.

-DEU Ursula von der Leyen, ministru federal al Apărării. 

– PRT Barroso, José Manuel , președinte, Goldman Sachs International; fost președinte, Comisia Europeană. Lista cuprinde peste 100 de participanţi din întreaga lume.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: