URŞII ATACĂ din nou. Un tânăr de 24 de ani a fost MUŞCAT de o ursoaică, în Valea Doftanei

URŞII ATACĂ din nou. Un tânăr de 24 de ani a fost MUŞCAT de o ursoaică, în Valea Doftanei

Un tânăr în vârstă de 24 de ani a fost muşcat de o ursoaică, în pădurea din Valea Doftanei, judeţul Prahova. Animalul încerca să-şi apere puiul şi l-a rănit pe bărbat la braţul stâng.

Tânărul, un lucrător forestier, a fost transportat la Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti pentru a primi tratament antirabic. Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Silvice Prahova, Sorin Vintilă, muncitorul se afla în mijlocul pădurii, la aproximativ nouă kilometri de comuna Valea Doftanei, când au apărut o ursoaică şi puiul acesteia. Ursoaica l-a atacat pe bărbat, dar rănile sunt superficiale. "A fost gestul unei mame care a simţit că puiul ei ar putea fi ameninţat şi a vrut să-l apere. Nu este vorba despre un urs cunoscut cu comportament agresiv", a subliniat Vintilă. Zonă monitorizată

Zona în care s-a produs incidentul este monitorizată, deşi autorităţile susţin că urşii de pe acest fond forestier nu au dovedit un comportament agresiv.

Un număr de 11 exemplare de urşi, respectiv patru adulţi şi şapte pui, au fost relocate în perioada 1 iulie-20 septembrie pe fondul cinegetic nr. 28 Telejenel, gestionat de Ocolul Silvic Măneciu. De asemenea, autorităţile prahovene au obţinut autorizaţii pentru împuşcarea a trei exemplare de urşi din zona Văii Prahovei, după ce animalele au fost monitorizate şi s-a stabilit că au un comportament schimbat şi că pun în pericol siguranţa publică. Practic, cetăţenii au reclamat că aceste animale coboară la pubelele de gunoi, intră în gospodării şi provoacă pagube. Astfel, două dintre cele trei exemplare vizate au fost împuşcate la începutul lunii august. În urma acestui demers, asociaţia de protecţie a animalelor "Milioane de prieteni" din Braşov a dorit capturarea şi relocarea celui de-al treilea la Sanctuarul de urşi Liberty Zărneşti. În acest context, autorizaţia de relocare prin împuşcare a fost înlocuită cu o alta pentru capturarea şi relocarea animalului. Ulterior, această asociaţie a renunţat să ia în custodie exemplarul, astfel că Direcţia Silvică a solicitat, în luna septembrie, o nouă aprobare pentru împuşcarea ursului. Până în acest moment, nu a primit, însă, aprobarea.

Ne puteți urmări și pe Google News