Urmează încă o demitere din Guvern. Cîțu, scos din sărite de Ioana Mihăilă: ”A venit cu demisia? Incompetență pe ultima sută de metri”

Urmează încă o demitere din Guvern. Cîțu, scos din sărite de Ioana Mihăilă: ”A venit cu demisia? Incompetență pe ultima sută de metri”

Premierul Florin Cîțu a ironizat-o pe Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății din partea USR PLUS, care a atras atenția că la Minister nu mai sunt bani pentru programele de sănătate.

Premierul Florin Cîţu a prezentat propria variantă cu privire la bugetul Ministerului Sănătății, legat de lipsa banilor pentru programele de sănătate. El a răspuns acuzațiilor potrivit cărora, deși știa că nu mai sunt bani, nu a făcut nimic pentru a rezolva situația. Florin Cîțu a afirmat că în bugetul ministerului sunt 483 de milioane de lei necheltuiţi care nu au fost distribuiţi.

În primul rând, însă, Florin Cîțu a lansat o serie de ironii la adresa Ioanei Mihăilă, vrând să știe dacă și-a prezentat demisia din funcție.

„A venit cu demisia domniei sale sau nu? Eu nu ştiu de ce lumea încearcă să-şi arate incompetenţa pe ultima sută de metri. La rectificarea bugetară şi este public, se vede că sunt 483 de milioane, cred, 480 de milioane necheltuiţi care sunt nedistribuiţi. Aceşti bani erau acolo, la Ministerul Sănătăţii, iar dacă cineva avea curiozitatea să citească Legea bugetului aprobată la începutul anului, vedea că putea să redistribuie bani pentru orice cheltuială care ţine de vaccinare în timpul acestui an. Deci erau 480 de milioane”, a afirmat Florin Cîțu, într-o declarație de presă la Oradea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Premierul a declarat că nu poate conduce fiecare minister în parte și că miniştrii sunt responsabili pentru execuţia bugetară.

„Până la urmă nu o să pot să fiu ministrul fiecărui portofoliu. Există miniştri care să fie responsabili pentru execuţia bugetară. Dacă nu eşti responsabil, îmi pare rău, dar aceste lucruri sunt transparente. Interesant cum de fiecare dată când se pregătesc să plece de la minister apar şi problemele, nu înainte. Nu mai are sens să comentez”, a declarat Cîţu.

Ministrul Sanatatatii, Ioana Mihaila.

Acuzațiile Ioanei Mihăilă la adresa lui Florin Cîțu

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat că premierul Florin Cîţu cunoştea foarte bine că nu sunt bani suficienţi la Ministerul Sănătăţii, pentru programe, dar că a promis că va rezolva această situaţie la rectificarea bugetară. Ea a acuzat lipsa banilor la bugetul sănătății.

Ministrul USR PLUS al Sănătăţii l-a acuzat pe Florin Cîțu că a introdus sistemul de sănătate în lupta politică. Ioana Mihăilă a susţinut că prim-ministrul ştia încă din luna aprilie că banii alocaţi Ministerului Sănătăţii nu sunt suficienţi.

„Nu vreau să punem politica deasupra interesului pacienților și a interesului public, în general. Sunt aici să explic ceea ce domnul prim-ministru Cîțu tocmai a spus și astăzi, la fel cum a spus și ieri, că nu înțelege cum oamenii din centrele de vaccinare sunt neplătiți. De două, trei luni de zile. Domnul prim-ministru ne spune că nu înțelege cum s-a întâmplat acest lucru, deși știam din aprilie că banii alocați Ministerului Sănătății nu sunt suficienți.

În 28 aprilie, printr-o adresă înregistrată prin număr de înregistrare la cabinetul premierului, i-am prezentat situația financiară a bugetului ministerului. I-am spus atunci, prin această adresă, că nu sunt suficienți bani pentru salarii, pentru programe de sănătate, pentru acțiuni prioritare, cele care finanțează terapiile intensive din spitale, printre altele, pentru plata personalului din centrele de vaccinare”, a afirmat Ioana Mihăilă.