Urmează cea mai grea iarnă din ultimii 100 de ani. Cum văd specialiștii finalul anului

Urmează cea mai grea iarnă din ultimii 100 de ani. Cum văd specialiștii finalul anului

Autoritățile din Suedia sunt din ce în ce mai îngrijorate din cauza creșterii numărului de cazuri provocate de infectarea cu coronavirus.

Suedia, țara care a încercat să meargă pe o altă cale și să abordeze o strategie diferită, la începutul anului, la izbucnirea pandemiei de coronavirus, are mari probleme în ultima perioadă. Nordicii au înregistrat o creștere semnificativă a numărului de infectări și a deceselor, iar oficialii au luat mai multe măsuri pentru a reduce cazurile. Și asta în condițiile în care așa-zis imunizarea de masă s-a dovedit a nu fi eficientă.

În Suedia a fost limitat numărul de opt persoane care stau împreună la o masă în cafenele și în restaurante. Situația a devenit gravă, iar avertismentul a fost lansat chiar de premierul Stefan Lofven.

Ar face bine să lucreze de acasă

„Avem o situație foarte gravă. Virusul merge în direcția greșită”, a spus prim-ministrul acestei țări. Oficialii guvernului le-au transmis cetățenilor să lucreze de acasă, dacă acest lucru este posibil și să evite transportul public, mai ales în trei regiuni: Halland, Orebro și Jonkoping, acolo unde rata de infectare este foarte ridicată.

Johan Carlson, șeful Agenției de Sănătate Publică, este pesimist și anunță că vor urma luni foarte grele pentru Suedia. „Avem în fața noastră o iarnă foarte lungă și dură”.

„Nu asta a fost strategia noastră”

Suedia a înregistrat aproximativ 6.000 de decese în timpul pandemiei de coronavirus și puțin peste 134.000 de infectări. În urmă cu câteva săptămâni, Torbjörn Sohlström, ambasadorul Suediei în Marea Britanie, a explicat că strategia țării sale nu a fost cea a imunizării colective. „Nu asta a fost strategia noastră. Accentul a fost pus pe analiză. Am încercat să vedem ce era de făcut pentru a rezista acestei provocări și ce ar fi viabil în timp, atât timp cât ar fi trebuit să impunem restricții în societate”, a spus diplomatul.

El mai spunea că „Nu am reușit să-i protejăm chiar atât de bine pe cei mai slabi. Virusul a pătruns în multe aziluri de bătrâni. Avem deja în Suedia o comise de anchetă pe această temă, care studiază de ce s-a întâmplat acest lucru, ce nu a funcționat și ce trebuie să facem mai departe pentru ca aceste probleme să nu mai existe.”

Ne puteți urmări și pe Google News