Evenimentul Zilei > Monden > Uraganul Meghan Markle a dat peste cap și Biserica Anglicană. Arhiepiscopului de Canterbury, forțat să plece de la cea mai importantă adunare
Uraganul Meghan Markle a dat peste cap și Biserica Anglicană. Arhiepiscopului de Canterbury, forțat să plece de la cea mai importantă adunare

Uraganul Meghan Markle a dat peste cap și Biserica Anglicană. Arhiepiscopului de Canterbury, forțat să plece de la cea mai importantă adunare

Prințesa de la Hollywood n-a stricat doar liniștea familiei regale britanice, ci și rânduielile vechi de secole ale Bisericii Anglicane. Deciziile pe cât de bruște, pe atât de inflexibile ale soției Prințului Harry l-au pus pe arhiepiscopul de Canterbury într-o situație imposibilă.

Există persoane care par făcute să provoace furtuni în jurul lor, iar Meghan Markle, consoarta Prințului Harry, pare a fi una dintre ele. Dacă încercarea ei de a lovi în familia regală britanică pare a fi deliberată, problemele pe care i le-a provocat în Biserica Angliei par a fi, mai degrabă, rezultatul faptului că Meghan ia hotărâri pripite fără a se consulta cu nimeni.

Botezul lui Archie a provocat stupoare în Biserică

Alegerea de către Meghan Markle și prințul Harrya datei la care urma să fie botezat Archie i-a provocat multe supărări Primatului Bisericii Anglicane. Justin Welby, cel de al 105-leaducelui li ducesei de arhiepiscop de Cantebury, a fost obligat să absenteze de la cea mai importantă adunare a Bisericii Angliei ca să-l poată creștina pe fiul duceluii și ducesei de Sussex.
Plecarea bruscă a arhiepiscopului de la adunarea de patru zile de la York (iulie 2019) a provocat stupoare printre membrii Sinodului General, mai ales că nimeni nu înțelegea cauza ei. Tot Harry și Meghan au fost responsabili și pentru că arhiepiscopul n-a putut da expliocațiile necesare. Ei ceruseră ca ceremonia de la castelul Windsor să rămână secretă.

Abia după ce au apărut fotografiile botezului lui Archie, colegii arhiepiscopului au aflat motivele absenței sale.
La ceremonie a participat mama lui Meghan, Doria Ragland, și mătușile materne ale lui Harry.

Regina nu a putut participa

Ducele și ducesa de Sussex plănuiseră inițial să organizeze botezul vineri, 5 iulie 2019, dar l-au amânat pentru ziua următoare, când au aflat că regina și prințul Charles nu pot participa din cauza unor angajamente asumate anterioare.
În ciuda schimbării datei, regina nu a putut onora ceremonia cu prezența sa.
Mai mult, o sursă bine plasată din Biserica Anglicană a declarat pentru MailOnline că schimbarea bruscă din programul arhiepiscopului a provocat uimire.

„Ducele și ducesa de Sussex nu i-au consultat, cu siguranță, pe ceilalți cu privire la data care ar fi cea mai potrivită …acesta nu era un lucru pe care ei să-l ia în considerare”, notează Daily  Express.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News