Grigore Vasiliu-Birlic (1905 – 1970), unul dintre mari actori ai teatrului românesc, era suporterul formației Progresul București. O poză istorică l-a surprins pe maestru, într-o vizită făcută în Parcul cu Platani, în 1966, alături de Florin Piersic, Chiril Economu și Tatiana Iekel.

Într-o postare dedicată lui Grigore Vasiliu-Birlic, pe pagina de Facebook Progresul București. Origini, se vorbește despre pasiunea actorului pentru gruparea din Parcul cu Platani.

„În timpul unui interviu, actorul Grigore Vasiliu-Birlic este întrebat ce pronostic dă pentru meciul pe care Progresul urma să îl aibă. Răspunsul: „Dar se mai discută dragă? Bate Progresul! Pentru mine calculele hârtiei sunt valabile până la Progresul. În cazul ăsta nu cunosc altă favorită decât echipa mea de suflet…”Așa o numea și nu fără temei regretatul nostru actor. Pe lângă atașamentul arătat, Grigore Vasiliu-Birlic a fost și un veritabil „racoleur” de suporteri, mulți din actorii teatrului Național devenind simpatizanți ai bancarilor.

Radu Beligan îl consideră un „geniu al comediei, al umorului românesc”, așezându-l alături de Constantin Tănase. Criticii au spus că umorul și fizionomia sa l-ar fi putut propulsa într-o carieră internațională de excepție, dacă nu ar fi fost prizonierul unei cinematografii marginale. Birlic (cuvânt de origine turcă însemnând asul de la cărțile de joc) a devenit o marcă pe care actorul a adăugat-o numelui său, transformând-o în renume.

Poza este realizată într-o vizită a actorilor TNB în anul 1966 în Parcul cu Platani. Petre Mîndru, Viorel Popescu și Vasile Peteanu în compania selectă a actorilor Chiril Economu, Florin Piersic, Tatiana Iekel și inegalabilul Grigore Vasiliu-Birlic.”