Unul dintre cele mai controversate proiecte de la începutul pandemiei. Se pregătesc microcipuri ce vor fi implantate sub piele

Unul dintre cele mai controversate proiecte de la începutul pandemiei. Se pregătesc microcipuri ce vor fi implantate sub piele Sursa: captură YouTube

O companie din Suedia pregătește un proiect care va stârni mari discuții la nivel mondial. Cum vor fi marcați cei care s-au vaccinat și au certificatul verde.

Epicenter, o companie suedeză, cu sediul în Stockholm, a prezentat o nouă modalitate de a avea în permanență certificatul verde pentru persoanele care s-au vaccinat. Astfel, acest act este transpus într-un microcip implantat sub piele.

Ideea de a marca persoanele care s-au vaccinat: microcip sub piele

Implantul poate fi citit de orice dispozitiv care utilizează protocolul de comunicare în câmp apropiat (NFC) - tehnologie utilizată pentru plățile fără contact și pentru sistemele de intrare fără cheie. Într-un videoclip distribuit de Epicenter, Hannes Sjoblad, director de distribuție, are cipul în braț și pur și simplu flutură un smartphone deasupra acestuia pentru a afla statutul său de vaccinare.

„Implanturile sunt o tehnologie foarte versatilă, care poate fi folosită pentru multe lucruri diferite, iar în acest moment este foarte convenabil să ai pașaportul COVID mereu accesibil pe implant”, a declarat suedezul, conform Daily Mail. 

Ne puteți urmări și pe Google News

„În cazul în care telefonul îți rămâne fără baterie, îți este greu să arăţi certificatul. Deci, desigur, așa cum folosim această tehnologie astăzi pentru acest scop, anul viitor o vom folosi pentru altceva”, a mai spus Sjoblad.

În 2015, compania a folosit această tehnologie pentru 100 de angajați

Microcipul se află montat direct sub piele, fie în braț, fie între degetul mare și arătător. Potrivit lui Sjoblad, procedura este „complet reversibilă” și nu necesită o aplicație specială pentru telefon.

Microcipul implantat de la Epicenter nu este o inovație nouă, și asta pentru că această companie îl folosește de mulți ani și cu proprii angajați. În anul 2015, compania din Suedia a anunțat că a implantat microcipul la peste 100 dintre angajații săi, ceea ce le permite să deschidă ușile, să opereze imprimante sau să cumpere smoothie-uri cu o simplă mișcare a mâinii.

Atunci când este activat de un cititor aflat la câțiva centimetri distanță, o cantitate mică de date circulă între cele două dispozitive prin intermediul undelor electromagnetice.

Și, deși pașapoartele cu microcipuri nu sunt încă pregătite pentru o astfel de utilizare, se poate presupune că acesta este modul în care vor fi implantate.