A fost un succes din toate punctele de vedere, iar organizatorii au arătat românilor că se poate face „ceva european” și la noi.

Din păcate, „mierea” Untold a atras și doritori de profit prin metode ilicite sau chiar prin lipsa bunui simț. De exemplu, în Cluj s-au adunat mii de șoferi Uber, veniți din toată țara, simțind că de la untoldiști e o pâine de mâncat. De asemenea, taximetriștii au profitat și ei de îmbulzeală și tarifele pe cursele normale, care s-ar fi situat între 10-15 lei, în weekendul Untold au fost între 40 și 80 de lei cursa – fie că era Uber, fie că era banalul taxi.

Individ săltat pentru trafic de droguri

Pe de altă parte, în incinta festivalului prețurile au fost corecte, ne anunță corespondentul nostru, Gabriel Fereșteanu. „Prețuri normale, decente, de club. Cu 30 de lei mâncai un prânz foarte bun și consistent. La băuturi, prețuri de terasă”, ne-a explicat Gabriel, adăugând că a asistat chiar și la o arestare. „Poliția a săltat cu cea mai mare discreție un traficant de droguri. L-au așteptat să iasă din perimetrul Untold și l-au abordat cu multă discreție, pentru a nu genera panică. Poliția a fost foarte bine pregăită din acest punct de vedere, deoarece orice scânteie de panică, la peste 100 de mii de oameni câți erau sâmbătă seară, putea da naștere unei tragedii”, a mai spus corespondentul EVZ.

Manevre medicale pentru bășici și beții

Solicitările de la cortul de asistență medicală din cadrul festivalului au fost pe cât de ciudate, pe atât de… previzibile! Cadrele medicale au fost solicitate să trezească petrecăreți din beții, să „dea ceva împotriva mahmurelii” și chiar să panseze bătăturile provocate de pantofii incomozi, dar în trend, cu care s-au prezentat tinerii. Fără rușini sau orgolii, responsabilii de prim ajutor și-au făcut datoria ireproșabil.

Vedeta selfiurilor: alsacianul poliției

Principala atracție a fost, întrebați pe oricine!, câinele Șuier. Mediatizat intens pe rețelele de socializare, frumosul ciobănesc german alsacian, specializat în depistarea drogurilor, a fost pozat din toate unghiurile și pupat de cele mai frumoase fete! Șuier și partenerul lui uman, agentul șef Lucian Bosânceanu, de la Centrul Chinologic Sibiu, au lucrat timp de patru zile la Untold, sursele noastre spunând că patrupedul a avut chiar și o captură.

Și pentru că mulți au întrebat de ce se numește „Șuier”, dar răspunsul nu l-au primit din cauza gălăgiei sau a aglomerației, iată ce a declarat agentul Bosânceanu în presa locală: „Scotea numai un șuier, nu putea lătra, și pentru asta l-am denumit Șuier. Acum problema s-a remediat”.

Glumele de la MAI

Popularitatea lui Șuier a crescut și datorită umorului celor care administrează pagina de Facebook a Ministreului Afacerilor Interne. „Are 3 ani și este antrenat în mai multe domenii. Dacă vreți să faceți poze cu el o să fie bucuros. Dar să știți că are mirosul fin… FOARTE FIN!”, au scris angajații MAI. Apoi răspunsurile oferite internauților au fost savuroase: „Vreau să-i iau un interviu lui Șuier. Ofer și recompensă pentru fiecare întrebare la care o să răspundă”, a scris o domnișoară. MAI: „Oferim și noi recompensă dacă reușiți să îi traduceți întrebările!”. Distracția încă e în derulare, iar Șuier poate fi numit, acum, cel mai cunoscut câine din România.