Universitatea Craiova, calificată în Conference League, la loviturile de departajare

Universitatea Craiova, calificată în Conference League, la loviturile de departajare Sursa foto: Facebook/Universitatea Craiova

Universitatea Craiova s-a calificat dramatic în Conference League la fotbal, după ce a învins-o pe Universitatea Cluj cu scorul de 5-4, la loviturile de departajare, duminică seara, pe Stadionul ''Ion Oblemenco'', în barajul pentru această competiţie europeană, în care scorul a fost egal după cele 90 de minute regulamentare (0-0) şi după prelungiri (1-1).

Portarul gazdelor, Laurenţiu Popescu, a fost eroul serii, apărând şuturile lui Dan Nistor şi Filip Ilie, la penalty-uri, după ce clujenii au fost în avantaj, goalkeeper-ul Edvinas Gertmonas apărând lovitura lui Raul Silva.

Universitatea Craiova - Universitatea Cluj

Meciul dintre a treia clasată, Universitatea Craiova, şi formaţia ocupantă a locului 10 (Universitatea Cluj), a fost a fost marcat de miza sa şi de lipsa de prospeţime a ambelor echipe, în special a formaţiei antrenate de Constantin Gâlcă.

Prima ocazie a partidei a aparţinut gazdelor (9), dar Gertmonas a respins în corner şutul lui Alexandru Creţu.

Ne puteți urmări și pe Google News

''U'' Cluj a fost foarte aproape de deschiderea scorului, portarul Popescu a respins salvator mingea trimisă cu capul de argentinianul Federico Anselmo. Creţu a trecut din nou pe lângă gol (29), însă nu a ajuns la o minge în faţa lui Gertmonas.

După pauză, craiovenii au avut o bară (58), la o învălmăşeală în careul mic al oaspeţilor, prin Elvir Koljic.

Popescu a fost providenţial la voleu lui Dorinel Oancea (61), după care Gjoko Zajkov a blocat reluarea lui Robert Silaghi. Popescu a respins şi şutul fostului său coleg Ovidiu Bic (67).

Gertmonas s-a remarcat la cealaltă poartă (71), la reluarea lui Raul Silva.

Cea mai mare ocazie a aparţinut oaspeţilor (86), dar Valentin Gheorghe, scăpat singur cu Popescu, a trimis un lob peste poartă. ''U'' Cluj a fost aproape să evite prelungirile, dar Popescu a avut o intervenţie bună la şutul ivorianului Kevin Doukoure (90+4), din marginea careului.

În prelungiri, Popescu a fost pus la încercare de Dan Nistor (103), cu un şut din afara careului.

În min. 118, Valentin Gheorghe a comis henţ în careu, la şutul lui Lyes Houri, iar arbitrul a dictat penalty pentru craioveni, transformat de jucătorul francez (120).

Clujenii s-au aruncat în atac, dar Universitatea Craiova a recuperat şi a plecat pe contraatac, Koljic a marcat, însă reuşita sa (120+2) a fost anulată de VAR pentru ofsaid.

Echipa din Bănie s-a crezut învingătoare mai devreme decât era cazul şi a oferit o lovitură liberă din propria jumătate, mingea a fost aruncată în careu, iar Jovan Markovic l-a lovit pe Bogdan Mitrea în încercarea de a respinge (120+5). Arbitrajul video a intervenit şi Bîrsan a dictat penalty pentru ''şepcile roşii'', transformat de Dan Nistor (120+10), fostul jucător al Craiovei, care a trimis meciul la loviturile de departajare.

Pentru Universitatea Craiova au transformat Koljic, Mekvabişvili, Creţu, Houri şi Zajkov, iar pentru clujeni au înscris Bic, Mitrea, Chipciu şi Thalisson Kelven.

Lovitura de start a partidei a fost dată de Gheorghe Ciurea, fost campion cu Universitatea Craiova în 1991.

FCSB (campioana) va reprezenta România în Champions League, Corvinul Hunedoara (câştigătoarea Cupei României) va evolua în Europa League, în timp ce CFR Cluj (ocupanta locului doi în Superligă) şi Universitatea Craiova (câştigătoarea barajului) vor juca în Conference League.

Loviturile de departajare

Universitatea Craiova - Universitatea Cluj 1-1 (0-0, 0-0), după prelungiri; 5-4, la loviturile de departajare, Stadion ''Ion Oblemenco'' - Craiova

Au marcat: Lyes Houri (120 - penalty), respectiv Dan Nistor (120+10 - penalty). Au executat în ordine loviturile de departajare: Elvir Koljic 1-0 (gol), Ovidiu Bic 1-1 (gol), Raul Silva 1-1 (ratare - a apărat Edvinas Gertmonas), Bogdan Mitrea 1-2 (gol), Anzor Mekvabişvili 2-2 (gol), Alexandru Chipciu 2-3 (gol), Alexandru Creţu 3-3 (gol), Thalisson Kelven 3-4 (gol), Lyes Houri 4-4 (gol), Dan Nistor 4-4 (ratare - apără Laurenţiu Popescu), Gjoko Zajkov 5-4 (gol), Filip Ilie 5-4 (ratare - apără Laurenţiu Popescu).

Arbitru: Marcel Bîrsan; arbitri asistenţi: Radu Adrian Ghinguleac, Valentin Avram (toţi din Bucureşti); al patrulea oficial: Andrei Moroiţă (Ploieşti)

Arbitru video: Cătălin Popa (Piteşti); arbitru asistent video: Iulian Dima (Bucureşti) Observatori: Eduard Dumitrescu (Piteşti) - CCA, Eduard Alexandru (Ploieşti) - LPF