Uniunea Europeană se pregătește de război. China este la un pas de a izbucni

Uniunea Europeană se pregătește de război. China este la un pas de a izbucni Sursa foto: Arhiva EVZ

Uniunea Europeană urmează să declanșeze un război comercial cu China, în timp ce Bruxelles-ul plănuiește noi tarife pentru Beijing. Uniunea Europeană urmează să impună tarife la importurile de șuruburi, ca răspuns la afirmațiile că acestea sunt vândute de China la prețuri scăzute. Practica, cunoscută sub numele de „dumpingul prețurilor”, pune în pericol producția în UE, deoarece conduce vânzările către produse mai ieftine

Noi tarife impuse de Uniunea Europeană. Un tarif antidumping de 86,5% urmează să fie introdus la importurile de șuruburi din China din februarie. Șuruburile și șaibele sunt o componentă esențială a multor produse electrice, cum ar fi mașinile de spălat, panourile solare, combinele și mașinile. Dar noile tarife propuse de Comisia Europeană și-ar dubla prețul, industria en-gros avertizând că legislația ar putea marca sfârșitul produselor fabricate în Germania.

Asociația vânzătorilor de șuruburi  a avertizat că aceste consecințe vor fi resimțite într-o varietate de sectoare. Asociația spunea: „Consecințele se vor simți în școli, în industria alimentară și în sectorul sănătății, unde birourile școlare, dispozitivele de răcire și dispozitivele medicale sunt ținute prin elemente de fixare”.

Fără șuruburile potrivite, niciunul dintre aceste produse finale nu ar putea intra pe piață, a avertizat producătorul. Cu toate acestea, legislația este supusă votului statelor membre Uniunii Europene. Vorbind despre potențialul statelor membre de a vota împotriva legislației, Alexander Kolodzik de la această asociație a spus: „Pentru noi aceasta este ultima speranță”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dar producătorii de șuruburi din Uniunea Europeană sunt mulțumiți de regulament. Asociația Germană Screw a anunțat că noul regulament a marcat începutul unei reglementări echitabile în industrie.  Legislația vine ca răspuns la o plângere din partea organizației a Uniunii Europene, Institutul European de Fixare Industrială.

Boicotul de la Jocurile Olimpice

De ani de zile există această problemă privind importurile de șuruburi în Uniunea Europeană, de către China, la prețuri mai mici decât costurile de producție. Prin urmare, în 2009, Comisia a impus taxe antidumping de 85%, dar a trebuit să le ridice în 2016, în urma unui proces intentat de China, prin intermediul Organizației Mondiale a Comerțului.

China a susținut că Uniunea Europeană a folosit cifre nereprezentative pentru a justifica tarifele. Tensiunile dintre China și Occident au crescut în ultimele săptămâni după ce Statele Unite au anunțat un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de la Beijing, ca răspuns la „genocidul în curs și crimele împotriva umanității în Xinjiang”.

Secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a declarat: „Administrația Biden nu va trimite nicio reprezentare diplomatică sau oficială la Jocurile Olimpice de iarnă și la Jocurile Paralimpice de la Beijing 2022, având în vedere genocidul în curs de desfășurare și crimele împotriva umanității din Xinjiang și alte abuzuri ale drepturilor omului”. Marea Britanie, Canada, Australia și Noua Zeelandă au confirmat că nici ele nu vor trimite oficiali la Jocurile Olimpice, care încep pe 4 februarie, deși sportivii țărilor lor vor participa, potrivit Express.co.uk.