Evenimentul Zilei > Politica > Unii cu morții, alții cu expedițiile: Klaus Iohannis a cerut „audiență” la faraonii egipteni. „Se vedea că îi doare la bască” FOTO/VIDEO
Unii cu morții, alții cu expedițiile: Klaus Iohannis a cerut „audiență” la faraonii egipteni. „Se vedea că îi doare la bască” FOTO/VIDEO

Unii cu morții, alții cu expedițiile: Klaus Iohannis a cerut „audiență” la faraonii egipteni. „Se vedea că îi doare la bască” FOTO/VIDEO

„Erau foarte relaxați. Se vedea că îi doare la… bască”, a comentat un român aflat în Egipt, unul dintre turiștii cărora gărzile de corp ale oficialilor le-au cerut să se îndepărteze din zonă astfel încât „armata” prezidențială a șefului statului „eșuat” să poată avea acces la platoul de la piramide. Românii mor pe capete, iar Klaus Iohannis se relaxează într-o vizită... „de stat”.

Nu este o noutate, însă, că președintele Iohannis este un mare fan al călătoriilor în străinătate. Nici când România se confruntă cu crize de amploare, șeful statului nu ratează momentele în care se poate destinde. În acest moment, Klaus Iohannis se află în Egipt împreună cu soția sa, Carmen Iohannis, într-o vizită „de stat”.

Miercuri, 27 octombrie, președintele României s-a întâlnit cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Hanafy Ali El-Gebaly, respectiv cu preşedintele Senatului din Parlamentul egiptean, Abdel-Wahab Abdel-Razeq, la invitația omologului egiptean, Abdel Fattah El-Sisi.

Klaus Iohannis în vizită în Egipt

Potrivit Administrației Prezidențiale, Klaus Iohannis „a reiterat sprijinul ţării noastre pentru consolidarea dialogului dintre Uniunea Europeană şi Egipt, subliniind oportunităţile de extindere a cooperării UE-Egipt oferite de formate precum Consiliul de Asociere UE-Egipt”. Carmen Iohannis nu a participat la protocolul oficial.

„Nu este întâmplător faptul că atât pentru România, cât și pentru Europa, Egiptul ocupă un rol privilegiat. Prin poziționarea sa la joncțiunea dintre Africa, Orientul Mijlociu și Europa, Egiptul are un rol crucial pentru menținerea securității la nivel regional, dar și global.

România, ca și Egiptul, este interesată de stabilizarea situațiilor de criză din Orientul Mijlociu și a zonelor vecine, de gestionarea eficientă a fluxurilor migratorii, de promovarea păcii, stabilității, a creșterii economice sustenabile și a dezvoltării durabile. Susținem eforturile depuse de Egipt în cooperare cu partenerii internaționali în vederea identificării celor mai bune soluții la dosarele de criză din Africa și Orientul Mijlociu”, a declarat, printre altele, șeful statului român.

Președintele României a fost primit de omologul egiptean la Palatul Prezidenţial Al-Ittihadiya. În debutul zilei de miercuri, Klaus Iohannis a depus coroane de flori la Memorialul Eroului Necunoscut şi la mormântul preşedintelui Muhammad Anwar el-Sadat.

Președintele României vizitează piramide

Klaus Iohannis și Carmen Iohannis nu au scăpat, însă, de ochii turiștilor români aflați în Egipt. „Un convoi de cel puțin 20 de mașini oficiale a descins azi (n.r. miercuri, 27 octombrie) la Piramide, la Cairo, impresionându-i pe turiștii aflați în vizită la unul dintre cele mai faimoase obiective ale lumii”, a notat GazetaPH.ro.

„Se vedea că îi doare la bască”

Un turist român a filmat scenele în care a surprins apariția cu mare „tam-tam” a lui Iohannis și le-a postat pe YouTube. „Erau foarte relaxați. Se vedea că îi doare la… bască”, a spus românul, care a realizat și o serie de fotografii.

„Președintele Klaus Iohannis a coborât dintr-o limuzină împreună cu soția sa, ambii îmbrăcați în alb”, a mai notat sursa citată. În fotografiile furnizate de turist, se pot observa ținutele lejere ale lui Klaus și Carmen Iohannis, aflați în vizită „de stat”. Doar gărzile de corp ale acestora poartă ținută office.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: