Evenimentul Zilei > Actualitate > Uniforme școlare, doar cu acordul elevilor și al părinților
Uniforme școlare, doar cu acordul elevilor și al părinților

Uniforme școlare, doar cu acordul elevilor și al părinților

Introducerea uniformelor obligatorii în şcoli trebuie decisă doar de elevi, iar școlile și inspectoratele nu trebuie să aibă nicio legătură cu achiziția ținutelor școlare, a declarat, ieri, în cadrul unei dezbateri, ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu.

„Şcoala, de multe ori, a devenit locul unei parade în care sunt expuse ţinute extravagante şi uneori indecente. Dacă nu spunem acest lucru, greşim faţă de copii. Însă şcoala, inspectoratele, ministerul nu trebuie să se amestece în achiziţia uniformelor şcolare”, a declarat oficialul.

Brand și marketing

În opinia acestuia, asociațiile de părinți, împreună cu conducerile școlilor trebuie să se decidă cu privire la ținutele pe care le vor purta elevii, după consultarea prealabilă a acestora. Şi inspectorul general al Municipiului Bucureşti, Constantin Trăistaru, a susţinut că „nu sunt adeptul termenului de «uniformă». Pot spune, însă, că orice şcoală trebuie să aibă brandul propriu. Ar fi o dovadă că un manager de unitate de învățământ a înțeles ce înseamnă marketingul și că prin ținută poate să promoveze valorile unităţii şcolare”