Emanuel Ungureanu a propus înființarea mai multor centre de vaccinare în cadrul Bisericilor. Spiritele s-au încins după ce deputatul USR-PLUS a sugerat că Preafericitul Daniel ar trebui să se vaccineze public, pentru a da un exemplu în acest sens. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române nu a rămas indiferent față de afirmațiile politicianului și i-a răspuns pe măsură. 

Ungureanu propune înființarea centrelor de vaccinare în biserici

Emanuel Ungureanu a propus ca la Catedrala Neamului să se înființeze un centru de vaccinare, în ideea în care procesul de vaccinare trebuie încurajat. Însă, ce poate fi mai frumos decât să vedem, ca în atâtea alte situații, că Biserica este un partener foarte bun al statului”, a declarat politicianul. Potrivit acestuia, ar trebui înființate centre de vaccinare în mai multe biserici din România.

Ungureanu susține că dacă biserica ar promova, în această manieră, procesul de vaccinare, atunci și persoanele mai în vârstă ar fi încurajate să facă acest pas. „Trebuie să înțelegem că acest mesaj care s-ar da ar fi un mesaj foarte puternic pentru populația mai în vârstă, pentru cei care au probleme grave de sănătate, pe care trebuie să îi protejăm”, a spus deputatul USR PLUS.

Vaccinarea nu-și are locul într-un spațiu sacru

Potrivit declarațiilor venite din partea BOR în legătură cu propunerea deputatului Ungureanu, purtătorul de cuvânt Vasile Bănescu a subliniat că înființarea unor centre de vaccinare într-un spațiu sacru este o măsură inadecvată. 

“În legătură cu Catedrala Națională, se desfășoară de câțiva ani de zile – și va mai dura – un șantier. În acest spațiu nu există posibilitatea de a pătrunde. Se lucrează, există muncitori, nu există avize nici măcar pentru vizitare, cu atât mai puțin ar putea fi avize sanitare pentru un astfel de centru”, a declarat purtătorul de cuvânt al BOR.

Vasile Bănescu a mai evidențiat că, timp de un an de zile, autoritățile statului român nu au solicitat un astfel de lucru. Prin urmare, Biserica nu va lua în considerare o asemenea situație.

Ungureanu a uitat de bunul simț

Deputatul USR-PLUS Emanuel Ungureanu a fost taxat de purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, după ce acesta i-a cerut Patriarhului României să se vaccineze public, pentru a oferi un exemplu celor din jur.

„În legătură cu această ușoară presiune, chiar provocare, adresată Patriarhului României de a se vaccina public, ea iese din limitele eleganței și a bunului simț, pentru că nimeni nu este obligat să se vaccineze public. Vaccinul este un act liber, voluntar și este dictat de un profil medical, pe care ar trebui să îl luăm în considerare când decidem astfel de lucruri. A soma pe cineva să se vaccineze, ca să dea un exemplu, mi se pare la fel de inadecvat, ca și prima solicitare”, a spus Vasile Bănescu, potrivit Antena 3.

În acest sens, surse din USR-PLUS susțin că Emanuel Ungureanu dă din coate la nesfârșit ca să-și mențină o anume statură politică. Altfel, politicianul ar fi dat uitării… Reamintim că inclusiv profesorul care a coordonat teza de doctorat a lui Ungureanu a subliniat că deputatul are un caracter infect.