Ungaria și-ar dezvolta rețeaua feroviară cu bani din China

Ungaria și-ar dezvolta rețeaua feroviară cu bani din China tren ungaria / sursa foto: https://www.mavcsoport.hu/

Ministrul Economiei Naționale din Ungaria, Márton Nagy, aflat într-o vizită în China, a discutat despre finanțarea dezvoltării energiei și a infrastructurii în Ungaria cu șefii Bank of China (BoC) și ai China Construction Bank (CCB), a anunțat ministerul de resort.

Ungaria vrea bani din China pentru infrastructură

Bank of China este cea mai veche bancă chineză care operează în Ungaria, având reprezentanță la Budapesta din 1997, în timp ce China Construction Bank, care funcționează ca a doua cea mai mare instituție de credit din lume, este prezentă cu un birou de reprezentanță în Ungaria din 2022.

În timpul discuțiilor, părțile au trecut în revistă cooperarea economică ungaro-chineză. În acest sens, Márton Nagy a subliniat că ar fi necesară aprofundarea în continuare a relațiilor financiare. Rolul financiar global al Chinei continuă să crească, iar yuanul și investițiile chineze devin din ce în ce mai importante în economia mondială.

Afaceri între Budapesta și Beijing

Astăzi, Ungaria este destinația numărul unu pentru investitorii chinezi din Europa Centrală și de Est, ceea ce contribuie la transformarea Ungariei într-un centru financiar regional, consolidându-și astfel rolul de punte economică.

Ne puteți urmări și pe Google News

În acest sens, cooperarea dintre Banca Chinei și China Construction Bank reprezintă un parteneriat, care poate facilita intrarea mai multor companii ungare pe piața chineză și realizarea de noi investiții chineze în Ungaria.

În atenția băncilor partenere chineze s-au aflat proiectele de infrastructură aprobate și interpretate într-un sens mai larg de Guvernul ungar, și care includ domeniile energiei, digitalizării și e-mobilitate, pe care Ministerul Economiei Naționale le-a prezentat la Beijing la începutul acestui an.

tren ungaria

tren ungaria / sursa foto: https://www.mavcsoport.hu/

Ce planuri are Ungaria

După finalizarea dezvoltării liniei de cale ferată Budapesta-Belgrad, în vara anului viitor, dezvoltarea infrastructurii șoselei de centură a căii ferate V0, a ​​liniei de cale ferată care duce la aeroportul din Budapesta și a punctului de trecere a frontierei ungaro-sârbe ar putea fi următoarea investiție strategică care poate fi realizată în Ungaria cu cofinanțare chineză.

Importanța băncilor chineze se vede și în faptul că prin relațiile lor extinse în Ungaria sunt capabile să ofere asistență eficientă în promovarea tehnologiilor care au o prezență limitată în Europa și a deciziilor investiționale ale furnizorilor. De asemenea, cele două bănci contribuie activ la desfășurarea comerțului fără probleme între cele două țări, la integrarea financiară și la dezvoltarea relațiilor interpersonale, potrivit Infostart.

(Traducerea: Cristina Zaharia/RADOR RADIO ROMÂNIA)

 

Revista presei
Pasajul. Volumul 2