Ungaria a intrat în război cu presa internaţională care publică ştiri false
Editura Evenimentul si Capital

Ungaria a intrat în război cu presa internaţională care publică ştiri false

Autor: | | 1 Comentarii | 992 Vizualizari

Ungaria răspunde presei internaționale în legătură ştirile false despre antisemitism. Zoltan Kovacs, purtătorul de cuvânt al guvernului, a reacţionat imediat după ce o anumită parte a presei internaţionale a scris despre antisemitismul practicat în Ungaria.

O primă scrisoare a fost adresată editorului The Globe and Mail ca răspuns la un material publicat săptămâna trecută sugerând că minoritățile non-creștine sunt în pericol în Ungaria.

O altă scrisoare a lui Kovacs a fost de asemenea publicată de Bloomberg. Autorul articolului din 1 iunie, Erna Paris, a pus întrebarea dacă evreii din Ungaria ar trebui "să-și facă bagajele". Articolul spunea că premierul maghiar Viktor Orban a marginalizat evreii din Ungaria şi că finanțatorul american George Soros este evreu-maghiar, iar campania lui Orban este antisemită.

Kovacs a declarat că articolul aplică "tactica" de a-l acuza pe Orban de antisemitism dar "îi insultă pe cei care suferă de un adevărat antisemitism". Purtătorul de cuvânt al guvernului a declarat că guvernele Orban au înființat Muzeul Holocaustului și Ziua Memoriei; a promulgat noua constituție a Ungariei, recunoscând evreimea ungară ca o parte inseparabilă a națiunii; au promulgat legi care pedepsesc negarea Holocaustului, discursul de ură și afișarea simbolurilor de ură și au stabilit o politică de toleranță zero față de antisemitism. "Încetați să faceţi jocul despre antisemitism, este o insultă pentru mulți ", a spus Kovacs.

Articol din Bloomberg "vopsește imaginea" a Ungariei

Într-o scrisoare adresată editorului site-ului agenției de știri Bloomberg ca răspuns la un articol recent despre politicile guvernului maghiar, Kovacs a spus că articolul a zugrăvit o "imagine falsă a Ungariei de astăzi" Au citat criticii lui Orban spunând că retorica sa era "contrară valorilor pe care le-a construit UE".

Articolul prevede, de asemenea, că guvernul maghiar "a extins o represiune împotriva organizațiilor neguvernamentaler", determinând ca Fundația Societății Deschise (OSF) George Soros să se mute de la Budapesta la Berlin.

Bloomberg a afirmat în articolul său că Orban și-a sporit sprijinul în campania electorală din acest an prin vizarea imigranților musulmani, pe care îi numește "invadatori". Acesta a menționat că Ungaria a ridicat un gard pe granița de sud, în vederea protejării "Europei creștine". Kovacs a răspuns că, atunci când 400.000 de imigranți au intrat ilegal în Ungaria în 2015 "în flagrant față de toate regulile internaționale", se simțea ca o "invazie".

El a spus că guvernul nu a "forțat niciodată solicitanții de azil în lagăre de detenție", ci a construit mai degrabă centre de procesare în care să poată aștepta până când cererile lor de azil vor fi soluționate. Purtătorul de cuvânt al guvernului a declarat că, prin construirea gardului de frontieră, Ungaria proteja și granița Europei, titrează voiceofeurope.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate