Evenimentul Zilei > International > MAGYAR NEMZET: După raportul Comisiei Helsinki, Ungaria este luată la întrebări de UE în chestiunea privind migrația
MAGYAR NEMZET: După raportul Comisiei Helsinki, Ungaria  este luată la întrebări de UE în chestiunea privind migrația

MAGYAR NEMZET: După raportul Comisiei Helsinki, Ungaria este luată la întrebări de UE în chestiunea privind migrația

Conform raportului dat publicității în aceste zile de Comisia Helsinki, finanțată de George Soros, Ungaria îi trimite înapoi în Serbia pe imigranții ilegali, scrie portalul de știri Mandiner.hu, citat de ziarul ungar ”Magyar Nemzet”.

Ziarul amintit a relatat recent despre faptul că potrivit Comisiei Helsinki, Ungaria îi trimite înapoi în continuare, în mod ilegal, pe imigranți în Serbia. În acest context, Comisia Europeană solicită, printr-o scrisoare oficială, explicații din partea Guvernului ungar, după ce – potrivit raportului acestei organizații neguvernamentale – Curtea de Justiție a Uniunii Europene a stabilit că retrimiterea ilegală a imigranților contravine dreptului UE, scrie portalul EUobserver.com, care se referă la unul din purtătorii de cuvânt ai Comisiei Europene.

Zonele de tranzit au fost închise la solicitarea Curții de Justiție a Uniunii Europene

Purtătorul de cuvânt al Guvernului ungar a subliniat într-o scrisoare adresată portalului Mandiner.hu: Ungaria a introdus din nou ”ordinea juridică specială” care prevede și ”măsuri severe pentru apărarea frontierei”. Purtătorul de cuvânt a mai precizat că autoritățile ungare au închis așa-numitele zone de tranzit, conform deciziei adoptate în decembrie de Curtea de Justiție a Uniunii Europene. ”Mai mult decât atât, și epidemia cu noul coronavirus a demonstrat importanța apărării frontierelor Uniunii Europene”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Guvernului ungar. (Rador)