Evenimentul Zilei > International > Ungaria ia Covid de coroană. Budapesta a început producția de Remdesivir
Ungaria ia Covid de coroană. Budapesta a început producția de Remdesivir

Ungaria ia Covid de coroană. Budapesta a început producția de Remdesivir

Ungaria a început să producă pe plan intern medicamentul antiviral Remdesivir, folosit pentru tratarea Covid-9, compania farmaceutică ungară Richter producând până în prezent în etapa iniţială doze suficiente pentru circa 250 de pacienţi.

Informația provine de la ministrul ungar al inovaţiei şi tehnologiei, Jozsef Bodis, citat de agenţia MTI.

Potrivit lui Bodis, până la sfârşitul acestei luni vor fi produse doze pentru tratamentul a mai mult de 800 de pacienţi.

O contribuție de 1,1 milioane de euro (400 de milioane de forinţi) la producţia acestui medicament de către compania Richter vine din partea guvernului maghiar.

Potrivit ministrului Jozsef Bodis, în Ungaria este în curs producţia antiviralului Favipiravir, conform aceluiaşi ministru.

Miercuri, Comisia Europeană a informat  că a convenit cu societatea farmaceutică americană Gilead achiziţia a 20.300 de doze suplimentare de Remdesivir, suficiente pentru circa 3.400 de pacienţi, încercând astfel să acopere deficitul în aprovizionarea cu acest medicament antiviral cu care se confruntă statele din blocul comunitar.

Comisia Europeană achiziţionează acest medicament de la compania Gilead în mod centralizat şi gestionează distribuirea lui către statele membre ale UE. În luna iulie a fost achiziţionată o cantitate suficientă pentru tratarea a 30.000 de pacienţi COVID-19, dar mai multe state europene au anunţat recent că au nevoie de doze, scrie Agerpres.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE